Smart lås för altandörren visas upp på CES2021

Från sajten:
image

Företaget Lockly har presenterat lite nyheter på CES2021 och inte oväntat så handlar det om lås. Det lås som väcker mest uppmärksamhet är något vi har brist av när det gäller smarta lås ut mot våra trädgårdar, terrasser eller balkonger.

Lockly Guard är ett smart lås för skjutdörrar, altandörrar eller balkongdörrar. Just den här typen av lås råder det brist på och det diskuteras och efterfrågas ofta i olika forum för smarta hem. Det finns ett handtag med en enklare kod från Assa, som dock inte är smart samt ett lite smartare lås från danska företaget Secuyou men utöver detta – nada.

Detta lås som presenterats på CES2021 har inbyggd fingeravtrycksläsare för snabb access. Givetvis kan låset styras via en app på din smartphone eller med röstassistenterna Amazon Alexa och Google Assistent. Dock krävs det en Secure Link Wifi Hub för dessa smartare funktioner. Som ytterligare tillval till låset finns en tillsats för RFID-kortläsare så att du enklare kommer in.

Det går att sätta upp temporära koder för gäster och hantverkare. Låset kommer i tre olika färger; Satin Nickel, Matte Black och Metallic Chrome till det facila priset av $499. Vill du dessutom ha hubben så tillkommer $80 till…

Finns det någon hake då? Ja, det är inte säkert att låset når oss här i Sverige även om ryktet säger att det ska släppas i Storbritannien. Det är dock ingen garanti för att det fungerar här men vi kan alltid hoppas. Frågan är egentligen varför inte Yale, ID Lock, Glue, Danalock eller något av de andra låsbolagen tar fram ett smart lås för den här typen av dörrar i Sverige? Ping till er som känner er träffade…

Källa: 9To5Toys

1 gillning

Var det inte @marten som ville ha ett sånt?

Oklart men JAG vill!

Vi körde ett Assa Abloy Code handler tidigare men den slutade fungera, inte helt ovanligt sägs det. Problemet är nog först och främst våra gamla dörrar från 50-talet som ju inte sitter helt perfekt och det gillar inte denna typen av lås.

De var de ! Hoppas dom kommer , då blir de köp av 2