Smart hem-lösningen Homee får stöd för Matter

Från sajten:
image

Fler lösningar för det smarta hemmet hoppar på Matter. Nu är tyska modulbaserade lösningen Homee även redo att ta steget.

Den något udda lösningen för det smarta hemmet, Homee som sticker ut med sin modulbaserade trave blir nu en Matter Bridge. För dig som inte känner till Homee så handlar det om en huvudenhet, Brain Cube, där sedan valfria moduler som är specifika för olika protokoll ansluts till ett torn om man så vill. Med andra ord så vill du köra Zigbee så kopplar du till en sådan modul till själva huvudenheten.

Nyligen släpptes en uppdatering till Homee, version 2.40.0 som gör lösningen till en Matter bridge. Detta innebär att enheter som är anslutna till deras lösning blir kompatibla med Matter. I nuläget är det en betaversion som släppts så den är inte helt certifierad och redo än men vägen framåt är utstakad. Vi får bara hoppas på att det går bättre med att certifiera sig för Matter än vad det gjorde för HomeKit där det fortfarande är betastadiet som gäller. I första hand testas enheter som slår på och av elektriska enheter såväl som temperatursensorer.

Någon som hoppat på och kör Homee hemma?

Källa: HomeKits