Smart hem hubben Home Assistant Blue

Från sajten:
image

Home Assistant är ett mycket populärt sätt att hantera smart hem på. Lösningen som samlar en hel drös med tillverkare, tillbehör, protokoll och annat har funnit många användare som gärna lägger lite mer tid på sin hemautomation.

Den nya produkten Home Assistant Blue baserar sig, precis som tidigare, på Open Source vilket innebär att själva mjukvaran inte kostar och att det precis som innan finns mycket support att tillgå om du skulle behöva detta. Dessutom har utvecklarna nu optimerat för den framtagna hårdvaran så att du slipper skapa en egen lösning vilket oftast byggt på en Raspberry Pi av valfri version.

Hårdvaran i Home Assistant Blue, ODROID-N2+, är läckert paketerad i blått och designad på ett sätt som gör att den har en riktig Home Assistant känsla över sig. Utsidan är tillverkad av aluminium så ingen billig plast där inte. Dessutom ska produkten vara enkel att komma igång med, bara att plugga in och starta appen. Fungerar med mer än 1.000 olika produkter vilket gör det till en mycket kompetent lösning för ditt smarta hem.

Home Assistant Blue

Tekniska specifikationer Home Assistant Blue

 • Processor: 6-Core Amlogic S922X Processor (ARMv8-A)
  Quad-core Cortex-A73 @ 2.2Ghz
  Dual-core Cortex-A53 @ 1.8GhZ
 • Minne: 4 GB DDR4
 • Lagring: 128 GB eMMC Flash inkluderas
 • Nätverk: 1x RJ45 LAN Port
  10/100/1000 Mbps
 • Ljud: 1x 3.5 mm
  High quality 384Khz/32bit stereo line-out
 • Anslutningar:
  4x USB Typ-A Portar, USB 3.0
  1x HDMI Output, HDMI 2.0
  Ingen Wi-Fi eller Bluetooth
  Support för Z-Wave och Zigbee via extern USB-adapter (medföljer ej)
 • Ström: DC 12V/2A
 • Strömförbrukning:
  Idle: ≃2.2W
  Load: ≃6.2W
 • Mått: 10,4 x 9,4 x 3,6 cm
 • Vikt: 292 gram

Starling Hub & HOOBS

Sedan tidigare finns det även färdiga lösningar att köpa från bland annat Starling och HOOBS. Den förstnämnda, Starling har blivit populär då den ger stöd för produkter från Nest i Apple HomeKit. Med deras lösning får du in Nest Thermostat, Nest Cam, Nest Protect med flera i Apple Hem-appen vilket ger ett ännu smartare hem.

HOOBS däremot är en komplett lösning för dig som inte orkar trixa med Homebridge längre. Namnet HOOBS (HomeKit Out Of the Box System) fixar kompatibiliteten för över 2.000 tillbehör och sägs vara enkel att komma igång med. Från början fanns HOOBS som en nedladdningsbar mjukvara (finns fortfarande) och sedan ett år tillbaka drygt har de även en färdig lösning att köpa.

Pris för Home Assistant Blue är 1990 kronor och den finns att beställa på Webhallen och m.nu. Värt att tänka på är att detta rör sig om en begränsad upplaga så vill du ha den så lägg en order snarast.

Är detta lösningen för dig som vill ha så få hubbar som möjligt utan att behöva trixa med skript och annat? En annan intressant fråga är om det är dessa lösningar som på sikt kan konkurrera ut de mer väletablerade hubbarna på marknaden. Här har vi hungriga, kompetenta och snabba, mindre företag med färre beslutsvägar än hos de större jättarna som ibland tar för lång tid på sig att fixa till saker och ting. Vad tror ni om den teorin?

Källa: Home Assistant

Även fast jag ha en HA installation av HA… (Den får ni funderapå) så lär jag köpa denna för att… Jag vill.

Kör HOOBS på en Raspberry Pi och det funkar ypperligt med Twinkly, Harmony och Telldus i Apple Home och kostar inte en förmögenhet. Automatiseringen sköter jag via Home+ appen!

1 gillning

ja HOOBS e väldigt enkelt! hade de ett tag för mina ring… men saknar de…

det jag egentligen behöver få in i homekit är ju ring, yale doorman och plejd… men plejd säger dom ju ska få homekit nångång… men yale skulle va smutt

Redan slutsåld :sob:

Förstår att de är populära!

Var köper man HOOBS 4 i sverige?