Smart försvarsspray med app larmar vid överfall

Från sajten:
image

Känn ökad trygghet och ha möjlighet att försvara dig. Ny försvarsspray med tillhörande app skickar din position och larmar vid aktivering.

Det är svenska företaget Plegium som producerar olika typer av försvarssprayer och pepparsprayer som nu lanserar en ny modell. Tyvärr känner sig många människor otrygga när de vistas ute på kvällarna och sätten att försvara sig på är inte överdrivet många. Plegium har nu tagit försvarssprayer samt överfallslarm och kombinerat detta till en ny produkt – Plegium Smart Pepper Spray.

Smart Mintgrön Mobil GPS Telefonsamtal

Resultatet blev en smart försvarsspray som med sina funktioner är unik på marknaden. Innehållet i sprayen är en kraftigt irriterande mentolspray med röd färg och UV-färg som sprutas mot ögonen på förövaren. Den har även inbyggd siren och en strobelampa som påkallar uppmärksamheten i händelse av ett överfall. Sprayen i sin tur är även parkopplad via Bluetooth med en app i din mobiltelefon och ringer automatiskt upp och skickar meddelande till 5 dedikerade nödkontakter när den används. Meddelandet innehåller information om var du befinner dig tack vare mobilens platstjänst.

Sprayen kan enkelt hängas i en nyckelknippa, dragkedja eller väska och har en magnetiskt delbar nyckelkedja vilket gör den enkel att komma åt vid nödfall. Batteriet håller i 4 år så inget behov av att ladda upp i tid och otid och behöver oroa sig över detta.

Plegium Smart Pepper Spray finns i färgerna svart, rosa, mintgrönt, marmor, kolfiber samt regnbågsfärgad och kostar runt 400 kronor via deras hemsida. Produkterna tillverkas vid företagets fabrik i Surahammar och säljs till mer än 20 länder världen runt.

Källa: Pressmeddelande

Är detta lagligt att ha för vem som helst?

Enligt Kjell & Company är denna laglig.

1 gillning

Där ser man, kan ju vara dumt i fel händer. Rätt så lätt då att plocka av folk ägodelar t e x om man förblindat dem för en stund.

Tror nog att de som skulle använda sprejen i sådant syfte skaffar sig riktig pepparsprej. Är nog inte så svårt att få tag i då det går att köpa både i Tyskland och även Danmark numera.