Smart dörrklocka med ...stillbilder

Från sajten:
image

Amerikanska företaget Kangaroo lanserar en ganska intressant produkt. En smart dörrklocka för endast $20 som slopat filmsekvenserna och använder stillbilder istället.

Kangaroo är inget vi hittar på den svenska marknaden så vi ska inte pusha deras lösningar men vi vill fokusera på deras nya produkt istället. Deras nya dörrklocka, Kangaroo Photo Doorbell, har en inbyggd kamera och använder stillbilder istället för filmsekvenser. Dessa skickas till din smartphone vid detektering av rörelse eller när någon trycker på den. Resultatet blir en slags GIF-sekvens så du ser vem som befinner sig framför dörren.

Att göra på detta sätt blir lite nytänkande då alla fokuserar på just rörlig bild och att få ner priset till dryga 200 kronor gör produkten intressant. Visserligen saknas möjlighet till tvåvägskommunikation men för många är det säkert bara intressant att se vem som är vid dörren innan man masar sig upp ur soffan.

Kameran drivs av 3 st AA-batterier och med tanke på att den inte ligger och strömmar hela tiden så bör batteritiden vara ganska bra. Detta är ju rimligtvis en idé som fler företag borde kunna nappa på och inkludera i sitt utbud och säkerligen en bra instegsprodukt med det priset.

Källa: Kangaroo

1 gillning