SMÅHAGEL är två nya USB-laddare från IKEA

Från sajten:
image

Utöver att ha lanserat nya laddkablar så dyker Ikea Småhagel upp. Nya Ikea Småhagel är två nya laddare med antingen en eller tre USB-A-portar.

På Ikea finns nu deras nya laddare, Småhagel att köpa. Med den nya laddaren, som finns i två olika varianter, går det att ladda antingen en eller tre elektroniska enheter samtidigt. Båda laddarna har USB-A-portar vilket känns lite dåtid eftersom fler och fler produkter nu använder sig av USB-C för laddning.

Ikea Småhagel med tre portar ser ut att ersätta den tidigare, liknande modellen Ikea Koppla som har utgått ur sortimentet.

För versionen med tre portar gäller följande:

  • Total uteffekt på 3.4 A, 17 W,
  • Maximal uteffekt per USB-port: 2.4A, 12 W
  • Spänning USB-portar: 5 Vdc
  • Pris 99 kronor (länk)

Versionen med en port:

 

  • Uteffekt: 1A, 5 W.
  • Spänning USB-port: 5 Vdc.
  • Pris 49 kronor (länk)

Båda laddarna har inbyggt överströmsskydd, kortslutningsskydd och överhettningsskydd. Givetvis passar de bra tillsammans med de nya laddkablarna Ikea Sittbrun som vi skrev om tidigare (utom då versionen med enbart USB-C).

Källa: IKEA

Galleri

1 gillning

Den med enkelport kommer att matcha min nya fina mikro-USB kabel :blush:

2 gillningar

A match made in heaven!

Varför inte USB-C?!


2 gillningar

Vem vill ha en USB-A laddare på 5w i dag.
Kan inte se något användningsområde :thinking:

Ja fruktansvärd produkt.

Dom flesta som köper laddare på IKEA har nog ingen tanke på effekt. Säkerligen helt ovetande att det är en grej. Dom vill bara köpa en billig laddare.

1 gillning

Vad är skillnaden på dom här nya laddarna och dom gamla Koppla? Har jag missat något men tyckte det var samma specifikation och utseende på laddarna.

Gamla Koppla fick ju bra recensioner för säkerheten. Nu har Bigclive plockat isär en Småhagel och konstaterar att den är minst lika bra.

1 gillning