Sluta leta strömuttag och dela på Powerbanken i stället

Från sajten:

Att stå utan batteri på mobilen är något av det värsta problem som kan uppstå en stressad samhällsmedborgare, eller vid första dejten.

I detta avsnittet får vi höra från Emil Esselin hur det gick till när idén om att kunna dela på Powerbanks via tjänsten Brick kom till.

Prenumera på Teknikveckan via valfri poddspelare eller:

Fick ett pressmeddelande!

"Wikberg&Frisk ny byrå för Brick - grundarna investerar

Den Stockholmsbaserade startupen Brick väljer Wikberg&Frisk som PR-byrå, samtidigt går byråns founding partners Sara Wikberg och André Frisk in som investerare i bolaget. Brick, som lanserades förra året, är en växande tech-startup som erbjuder portabel mobilladdning via laddningsstationer i butiker, barer och andra offentliga platser. Wikberg&Frisk kommer ansvara för bland annat strategisk rådgivning, medierelationer och kreation.

  • Det ska bli riktigt kul att få börja jobba ihop med Brick. Vi är taggade på att bistå med kommunikationsinsatser men det känns också riktigt spännande att investera i bolaget. Oavsett vem man är eller vad man gör så är ett urladdat mobilbatteri galet frustrerande och det problemet har ju Brick löst. Det är en sån självklar produkt och tjänst som de erbjuder som vi nu vill få fler att upptäcka, säger André Frisk på Wikberg&Frisk

  • Vi tror stenhårt på att Brick kommer bli en självklar produkt i människors vardag och uteliv, men för att nå dit behöver vi komma fram starkare än tidigare. Därför känns det riktigt bra att vi nu har Wikberg&Frisk med oss och att vi nu tillsammans sätter igång arbetet för att få Brick att växa ännu mer, säger Emil Esselin, VD på Brick

Brick startades i juni 2019 och är en app som tillåter användaren att ladda mobilen var och när en vill. Genom appen kan användaren hyra en powerbank vid en av Bricks stationer och sedan lämna tillbaka den vid vilken Brick-station de vill. Bricks portabla laddare fungerar för flera olika uttag och kan användas för till exempel telefon, surfplatta och hörlurar.

Wikberg&Frisk startades hösten 2019 och erbjuder medierelationer, krishantering, strategi och public affairs."

_N5A0900_ret_hires