Slipp säga "Hey Google" när den ska sluta prata

Från sajten:
image

En uppdatering till Google Assistent och Google Home gör att du slipper säga “Hey Google”. Åtminstone för att stoppa pågående timers och larm vilket är trevligt.

Många använder sin smarta rösthögtalare eller smarta display från Google för att sätta larm och timers eftersom de är perfekta även för detta. Mindre trevligt har varit att du som användare alltid behöver säga “Hey Google, stop” för att stoppa pågående larm. Nu ska man, inledningsvis på engelska, kunna säga “stop” direkt när larmet är slut eller ljuder, detta utan att behöva trycka in ett “Hey Google” först. Samma gäller om röstassistenten får för sig att göra en längre utläggning efter ett svar på en fråga. Praktiskt och välkommet. Detta enligt en tweet häromdagen från Google:

Google Hey Google Stop

Funktionen ska fungera oavsett om du har aktiverat “Continued Conversation” eller inte. Nu hoppas vi på en bredare utrullning samt att funktionen “Quick Phrases” också kommer till de smarta högtalarna som innebär att du kan välja fraser utan att behöva säga “Hey Google” först.

Är det en liten men välkommen uppdatering tycker du?

Källa: 9To5Google

2 gillningar

Ännu en funktion som bara fungerar på engelska och aldrig kommer släppas på svenska?

Vore galet tilltalande på HomePod också. Irriterande att säga ”Hey Siri, stop the timer”