Sleep Cycle lanserar innovativ snarkfunktion

Från sajten:
image

Apple Sleep Cycle som används för sömnanalys lanserar en ny funktion. Med hjälp av maskininlärning kan snarkningar och den som snarkar nu identifieras.

Sleep Cycle är appen som analyserar din sömn och nu lanseras en ny patenterad funktion. Denna använder maskininlärning och kan därigenom identifiera vem som snarkar om det är flera personer i ett och samma rum. Slut på att anklaga varandra för att snarka när det nu finns svart på vitt.

Funktionen baseras på aggregerad data från miljontals användare av Sleep Cycles app där företagets utvecklare lyckats ta fram en funktion som kan skilja på människors snarkningar. Med hjälp av denna information kan användaren få en ännu mer detaljerad bild av sin sömnhälsa.

Snarkning kan vara ett tecken på obstruktiv sömnapné, vilket har kopplats till en rad negativa hälsoproblem. Att förse användaren med sömnanalys som inkluderar korrekt snarkningsdata, även i de fall då användare delar sovrum, är viktigt för att kunna agera på rätt sätt för att förbättra sömnhälsa och välbefinnande.

Den nya funktionen som inledningsvis finns för iOS kompletterar befintliga verktyg i appen såsom smart alarm, analys genom ljud- eller rörelsedetektering, sömnmusik och meditationer.

Källa: Pressmeddelande

Snarkning har många problem, men är verkligen osäkerhet vem det var som snarkade ett av dem? :flushed:

Skulle vara nice om den kunde känna igen ens röst så den inte tror att man pratar i sömnen hela natten med olika röster om man har någon serie igång :stuck_out_tongue:

Nä, det är inte oklart vem som snarkar, det är jag, och det gör sambon klart för mig så fort hon störs av de

2 gillningar

Google verkar vara något på vägen dit. :slight_smile:

1 gillning