Släpp in lite ljus med motoriserade gardiner

Från sajten:
image

Nytt projekt på Kickstarter ska ge dina gardiner lite nytt liv. Motoriserade och röstkontrollerade dessutom.

Visst är det skönt med hemautomation? Saker som bara sker och ger dig en enklare vardag. Nackdelen med att vi tar oss an det smarta hemmet mer och mer blir att nu vill vi kunna automatisera allt, eller hur? Solskydd är en kategori som länge motoriserats av företag som Somfy, Nice, Luxaflex m fl och det blir nu fler som vill ha en del av denna kaka. Inte minst ser vi nu att även Aqara, Xiaomi och även Eve Systems i samarbete med Coulisse tar sig an detta område.

Även via crowdfunding på Kickstarter dyker det upp lite nyheter inom detta område. Kinesiska företaget Laywu äskar nu pengar för sin produkt som ser till att dina gardiner kan styras på ett enkelt sätt. Principen är enkel, en motor i ena sidan som sedan drar gardinerna mot varsitt håll för att öppna och stänga.

Laywu Curtain Motor

Laywu lovar stöd för både Amazon Alexa och Google Assistent men även Mi Home och IFTTT till sin produkt. De har även lagt in ett stretch goal, vilket innebär att när de når ett visst insamlat belopp så ska de fixa till ytterligare stöd. Vid uppnått stretch goal ska även stöd för SmartThings och Apple HomeKit läggas till.

Utöver att kunna styra din gardin via app och röststyrning så har de även presenterat en fjärrkontroll som ser ut som en vriddimmer som kan ställa läget på gardinerna när du lämnar hemmet. Via appen kan du ställa in så att gardinerna öppnas vid soluppgång och sedan stängs vid solnedgång. Det ser dock inte ut som att det finns stöd för en ljussensor som då automatiskt kan dra för om det blir för varmt eller ljust.

Leverans är tänkt att ske i augusti 2021 och priset som super early-bird ligger på ungefär 1268 SEK och sedan ökar det successivt.

Källa: Kickstarter

Om den får stöd för Mi home, så borde det ju går att lösa med både ljus- och värmesensor…