Skräddarsy din Matter-kompatibla väggkontakt

Från sajten:
image

Smarta väggkontakter i all ära – det finns en del men oftast bara i Kina. Nu vill Switchless Smart Switch ändra på detta med sin funktionella version.

Switchless Smart Switch är ett nytt projekt på Kickstarter som väntar på att lanseras. Det handlar om en smart väggkontakt med kapacitiva touchknappar och inbyggd LED-belysning upp till 120 lumen som ska kunna ge lite ljus under natten om man vill. Utöver detta så har de utvecklat ett koncept med olika sensorer som finns inbyggda i täckplattan runt om själva touchknapparna.

Det ska med andra ord kunna gå att välja en täckplatta som mäter olika värden så som temperatur, luftfuktighet, rörelse, ljud samt CO2 och VOC. Täckplattorna ansluter med USB-C till själva väggkontakten varpå det går att få ut relevanta mätvärden via den plattform man väljer att använda produkten i.

För att ligga rätt i tiden så har Switchless Smart Switch även stöd för Matter via Thread vilket innebär funktionalitet med Apple Home, Google Home, Amazon Alexa och Samsung SmartThings.

Touchknapparna på Switchless Smart Switch ska även fungera med handskar vilket kanske kan vara bra om man bor kallt… Väggkontakten kräver en neutralledare vid anslutning. Det finns inte så mycket officiell information i nuläget men signa upp dig via hemsidan på Kickstarter för ett mejl när kampanjen drar igång.

Källa: HomeKit News

En lovande utveckling. Men högst sannolikt bara för USA i första skedet.