Skolplattformens felmeddelande

Från sajten:
image

Ett halvt millennium i utvecklarkostnader och fortfarande felmeddelande,

Två av anledningarna till att Christian Landgren och Johan Öbrink på egen hand började utveckla en app för föräldrarna i Stockholm att kunna navigera på Skolplattforrmen med.

I många stockholmsföräldrars ögon är gänget bakom initiativet hjältar men alla är inte lika positivt inställda. En fara för att personuppgifter kommer på vilovägar eller bryter de till och med mot GDPR?

I en intervju med Christian Landgren och Johan Öbrink så tar Teknikveckan reda på vad som drev dem och övriga till att börja bygga den egna appen, Deras syn på hur Stockholm Stad kunde och kan lösa situationen där kostnaderna för Skolplattformen är på väg att landa på en miljard.

Du hittar Öppna skolplattformen på Apple App Store och Google Play Store.

SÅ LYSSNAR DU

Teknikveck­an hel­gin­ter­vju i sin hel­het är vanligtvis bara öppen för Teknikveckan+-medlemmar. Men det här avsnittet precis som veckonyheterna Podcast gör vi tillgängligt för alla. Vill du däremot höra våra alla andra intervjuer och stödja vårt arbete för fler framtida intervjuer så blir du medlem genom Patreon.com.

Teknikveck­an finns i övrigt på Acast, Spo­ti­fy, Apple Pod­cast­er, Google Pod­cast med flera ställen.

2 gillningar

Tack för ett bra podcast avsnitt. Själv jobbar jag som specialistläkare på SUS Malmö/ Lund . Spännande framtid jag går till mötes :slight_smile: .

1 gillning

Tack för feedback och välkommen till Bubblan!

Vi får väl hoppas Region Skånes system faktiskt fungerar som det är tänkt till slut. Kritiken verkar handla om specifika fall så som att det helt enkelt inte stödjer endorskomi tex.

1 gillning

Jag blir bara så sjukt arg när jag hör hur skattepengar används på ett oansvarigt sätt!
Ibland (väldigt ofta) känner jag att vi borde skippa allt detta med demokrati mm och gå över till en teknokrati.

Tror aldrig jag varit med om att någon skola jag jobbat på haft ett vettigt system…

Teknokrati är intressant men samtidigt har väl senaste tidens diskussioner runt diverse ämnen visat att det inte på något sätt finns en enhetlig ståndpunkt bland forskare i typ någon fråga :slight_smile: