Skapa hemlarm med Homekit

Hemmet är fullt med Philips Hue-lampor och tänkte nu ta nästa steg.

  1. Koppla upp allting via Apple HomeKit
  2. Köpa och addera enheter som rörelsedetektor (eller använda Hues variant), sirén och dörr/fönsterkontakt
  3. Spela in med Netatmo Smart Indoor Camera eller annan HomeKit-kompatibel kamera
  4. Vid inbrott är tanken att sirén ska gå igång samtidigt som alla Hue-lampor blinkar röda.

Vilket märke är bäst och mest prisvärt att komplettera med? Andra tips för att skapa en smidig rutin? Geofencing?

Aqara alla dagar i veckan!

Där får du en hub för 700 spänn som agerar larm! Sensorer för 200spänn… allt hamnar i homekit… Du kan trigga på dörr sensorer, rörelsesensorer… få lamporna att tända upp… allt via homekit… :slight_smile:

1 gillning

Aqaras kameror kommer väl inte in i HomeKit än?

Nej de gör dom ej… men där skulle han ju ha Netatmo :wink:

1 gillning

Jag håller med Mathias i det han skriver. Jag löser det på samma sätt… väntar bara på att lägga till Netatmo kameror inne. :+1:

True! Men skulle inte Aqara snart släppa en HomeKit-kompatibel kamer?

Larm utan åtgärd är inte att föredra i mina ögon. Larm hindrar inte för inbrott men vetskap om åtgärd kan göra och de som försöker försvinner snabbt

1 gillning

Vet ej!

Jag har självklart också ett traditionellt larm med väktare, men har hört att vissa kriminella element struntar i detta. De vet att de har 15-30 minuter på sig. Det vore bra att ha ett eget system också som komplement :slightly_smiling_face:

Aqara verkar grymt prisvärt. De har dock ingen sirén som det verkar. Hemsidan verkar nere just nu.

Netatmo Smart Indoor Siren kan vara ett alternativ. Lite väl dyr bara.
https://www.dustinhome.se/product/5011155964/smart-indoor-siren?

Aqara har siren inbyggd i Gatewayen.

2 gillningar

Inbyggd i huben

Har en liknande set up och är lite irriterad över en detalj som det vore intressant att få er feedback på: jag vill ju att min Aqara ska gå i pålarmat-status när ingen är hemma - automatiskt, utan ngn som helst åtgärd - likaså vill jag att det ska larmas av så snart vi närmar oss hemmet, right? Men, eftersom HomeKit betraktar Aqaras enhet som en larm-enhet så kräver HomeKit att jag manuellt bekräftar att automationen ska köras - både när vi lämnar eller ankommer till huset… . Hur löser jag det?

Aqara Bra larm om man vill ha HomeKit larm? :slight_smile: varit sugen länge på ett larm.

Exakt det som jag hade tänkt mig. Man vill att det ska fungera automatiskt (alternativt en enkel på/av-knapp). Fungerar denna guide?

How to set up geofencing automations with HomeKit

Skall man använda HomeKit eller mots till larm så bör man tänka på att kritiska komponenter hänger på en ups

Helt rätt larmet avskräcker bara i vissa fall men med ett larm med åtgärd så vet tjuven att de inte kan stanna och leva djävul. När väktarna kommer oavsett om det är 5 minuter eller 25 minuter så är tjuven borta. Men om du är på semester så säkrar de huset så du slipper. Frågan är ju hur lång tid det tar för tjuven att dra ut nätsladden till homekit sirenen :slightly_smiling_face:

Helt rätt :slightly_smiling_face:

Med kameror så ser man när det sker och kan ringa polisen direkt. Bara hoppas att det finns en ledig patrull i närheten.

Problemet är att polisen åker inte på ett larm direkt. Vill man vara säker att någon annan än släkting / vän / granne säkrar huset är det väktare som gäller. Dessutom måste man vara nära mobilen när det händer om man har eget larm. Men som med alla försäkringar så är det viktiga att man känner sig trygg :slightly_smiling_face: