Skanna ditt hem i 3D med appen Controller for HomeKit

Från sajten:
image

Letar du efter en mer kompetent app för ditt Apple Home? Då kan Controller for HomeKit vara något med möjlighet till 3D-skanning av ditt smarta hem.

Appen Controller for HomeKit har nyligen uppdaterats till version 7.0 och med denna dök en intressant funktion upp. Det går nu att skanna ditt hem i 3D och på så sätt få en ny översikt över hur det ser ut med de smarta enheterna. En omarbetad startvy låter användaren hoppa in direkt i ett rum och aktivera scener och med den nya funktionen Floor Plan blir detta än trevligare.

Med Floor Plan ges användaren möjlighet att direkt se och styra enheterna, se aktuella värden och hantera automationer på ett helt nytt visuellt sätt. Controller for HomeKit använder Apples RoomPlan för att skapa denna översikt. Med RoomPlan sker all bearbetning lokalt på din iPhone och efteråt skickas en krypterad version till användarens iCloud-konto. Det hela går att fixa om man har en enhet som stöder LiDAR (iPhone 12 Pro, iPad Pro 11″ 3 Gen och uppåt, eller iPad Pro 12.9″ 5 Gen och uppåt). Saknas LiDAR i enheterna kan appen AppClip användas.

Appen finns till Mac, iPhone, iPad och Apple Watch och går att ladda ner via AppStore.

Källa: HomeKit News