Skånetrafiken kan nu hjälpa dig att välja bussar utan trängsel

Från sajten:
image

Nu kan du se hur trångt det är på Skånetrafikens bussar och tåg. Via app och live-karta på deras hemsida visas nu har mycket plats det finns i fordonen.

Uppdaterar du Skånetrafikens app så får du nu möjlighet att se antalet platser eller procentsats på hur många platser som är lediga. För att kunna välja buss efter informationen och slippa trängsel. I appen får vi information på antalet lediga platser direkt i sökningen. Datan baseras på historik om hur det brukar se ut inom sökningar och bokade biljetter. Pågatågen och via hemsidan visas en procentsats på hur många platser som är upptagna, det visas i ett system med gröna punkter baserat på resenärer, som ändras till röda om det är mer än 61 procent upptaget.

Ni hittar Skånetrafikens live-karta här och kan få mer information om Lediga Platser-funktionen här. Skånetrafikens app finns att ladda ned både till iOS och Android.

Via: Skånetrafiken Pressmeddelande.

Älskar att Skånetrafiken är så långt framme! Hur är det i Stockholm, har SL slutat med remsor ännu?

Ständigt denna tuppfäktningen mellan Malmö & Stockholm. :joy:

Det är då vi mår som bäst!

Senaste framsteget i Stockholm är ett plexiglas som skymmer sikten för bussförare.

Off topic, bodde några år uppe i Sthlm. Då kom jag över en sån stämpel de stämplade remsorna med. Stämplade bara min remsa när det kom ombord kontrollanter.

Upptäckte denna feature när jag skulle ta tåget från Malmö till Rydsgård (av alla ställen) i helgen. Riktigt trevligt. Enligt min okulära granskning så verkade prognosen för antalet resenärer på tåget stämma hyffsat. :+1:t2: till Skånetrafiken

Pendeltågen i Stockholm fick motsvarande funktion redan 2014 :blush:
Då visades även var i tåget det var mer/mindre folk, så att man kunde ställa sig på rätt plats på perrongen innan tåget kom.

Också coolt!