Skaffa övertaget mot oönskade gäster

Från sajten:
image

Att använda smart belysning är inte bara ett effektivt sätt att skapa stämningsfulla miljöer med ljus. Det är också ett listigt verktyg för att lura objudna gäster. Med Philips Hue kan du lägga till lampor, sensorer och kameror till ditt Hue-system, och sedan automatisera dem att tända din belysning eller få notiser direkt i din telefon.

Kom igång med Philips Hue!

Här är våra bästa tips för att göra hemmet extra säkert med ditt smarta hem-system!

1. Skapa smarta automationer

Spela oönskade gäster ett spratt. Tex. automatisera en lampa inom-eller utomhus att tändas när någon triggar en sensor eller en kamera utomhus. Eller varför inte se till att all belysning utomhus tänds när gästerna närmar sig? Du skapar enkelt dina automationer och scheman i Hue-appen.

2. Installera en smart övervakningskamera

Ta reda vilket djur det är som krafsar i din rabatt eller fånga andra oönskade gäster på bild. Med en smart övervakningskamera som tex. Hue Secure, kan du både se och spela in vad som händer, samtidigt som du kan automatisera ljuslarm och notiser.

3. Montera kontaktsensorer

Genom att installera sensorer på dina fönster och dörrar får du koll på om något öppnas när du inte är där. Med Hue Secure Contact kan du enkelt styra vad som ska hända tillsammans med ditt övriga Hue-sytem.

Berätta gärna om din favoritfunktion i ditt smarta hem-system!

Från sajten:
image

En av de bästa sakerna med smart belysning är att den kan användas för att skapa automationer som gör dagen roligare, mysigare eller till och med lite enklare! Philips Hue kan kommunicera med flera appar och tjänster som Alexa, Apple Home, Google Home, IFTTT, Matter, SmartThings, Yale, Razer och Spotify mfl.

Kom igång med Philips Hue till riktigt bra pris under Black Week!

Därför är det enkelt att använda Hue och din fantasi för att styra belysningen i ditt hem. Oavsett om du vill dimra belysningen i entrén när ingen är där, synkronisera den med musik när du har party, eller med datorn när du spelar!

Här kommer våra 3 favoritfunktioner och automationer

  1. Koppla lampan på toaletten till en rörelsesensor och ställ in ljusstyrkan efter olika klockslag så att du inte blir klarvaken under nattbesöken!
  2. Använd “kom hem” läget för att automatiskt tända belysningen i hallen när du (din telefon) kommer hem. Smidigt när du har händerna fulla i vintermörkret.
  3. Schemalägg din belysning med slumpvisa intervaller när du åker på semester. Då verkar det som att någon är hemma, eftersom lamporna inte tänds och släcks på exakt samma klockslag varje dag.

Kommentera gärna och berätta om din smarta belysning. Vilka dina favoritfunktioner och automationer är, samt hur använder du dem?

Att lamporna tänds automatiskt när man kommer hem är ju riktigt nice. Självklart med olika belysning beroende på vem som kommer och/eller vilken tid.
Men jag älskar att mina lampor släcks när Apple TV börjar spela och tänds igen när man pausar eller slutar titta.
Går larmet i huset så tänds alla lampor på 100% samt att utebelysningen pulserar med röd färg för att uppmärksamma grannarna.

1 gillning

Hur gör du detta? (Låter smart men mina Apple TV finns inte i Homekit som annat än hubbar.)

Via Home Assistant. HomeKit löser inte det, tyvärr. Jag kör allt i HA, det är så sjukt grymt. Sen exponerar jag de enheter jag vill ha i HK dit.

Aha, tänkte nästan det var något sådant. Känns som jag borde komplettera med HA även jag någon vacker dag…