Sista BMW i3 har tillverkats

Från sajten:
image

Efter ett långt liv är det nu dags att ta farväl av den helt eldrivna BMW i3.

Modellen presenterades redan 2013 och var spännande på många sätt, inte bara att den drevs enbart med el utan även för den vågade designen. Förvisso gick det att köpa i3 med en bensinmotor som komplement till elmotorn, men den slutade att tillverkas 2019.

Totalt sett har mer än 250 000 bilar sålts i 74 olika länder genom åren och under 2021 såldes 920 stycken i Sverige, vilket var den femtonde mest sålda elbilen det året.

Bilen har tillverkats av BMW i deras fabrik i Leipzig, Tyskland, tillsammans med modellerna 1-serie och 2-serie. Modellen som kommer att ta över tomrummet i fabriken är den helt eldrivna versionen av Mini Countryman som kommer nästa år. I fabriken kommer, bland annat, även batterimoduler för BMW:s olika elektriska modeller att tillverkas.

De sista tio exemplaren av BMW i3 tillverkades i ett specialutförande kallat Home Run Edition som har matt grå eller röd lack, stora 20-tumshjul och panoramaglastak.

Via: Teknikens Värld

det är märkligt bmw inte uppdaterar i3. det är en väldigt populär bil!.

De lyckades väl inte tjäna pengar på den.

Om man tillverkar 250.000 bilar och inte lyckas tjäna pengar på dem....då ska man nog inte tillverka andra bilar heller.

Det är väl kanske så att BMW har en organisation för dyra svulstiga bilar eller ganska mediokra fossilbilar i form av 1-serien. Men lite en hyfsat lyxig liten bil där det är svårt att ta betalt för vad tex batteriet kostar.

Jag skrev liknande också men togbort det för du formulerade det bättre :heart:

BMW är nog fast i det "gamla" sättet att sälja bilar.