Signify lovar stöd för Thread till Hue Bridge

Från sajten:
image

Signify, bolaget bakom Philips Hue meddelar att de kommer att släppa en uppdatering som ger stöd för Thread. Dock är det bara Hue Bridge som får uppdateringen.

Detta innebär att det inte är själva ljuskällorna som får stöd för Thread utan bara bryggan. I praktiken innebär detta att individuella produkter eller tillbehör inte kommer att förlänga eller mesha signalerna i Thread. Detta hade varit ett ypperligt sätt att dra nytta av just Thread men vi kommer i varje fall att kunna få ytterligare en enhet i våra hem som fungerar med Thread.

“We intend for the Hue bridge to support the CHIP protocol in this way the Hue products connected to it will be available for the CHIP ecosystem. Since the bulbs would not directly support CHIP or Thread but remain on ZigBee they will not be available to repeat/retransmit Thread messages for native Thread devices since they are in a wholly different network”

Huruvida deras Bluetooth-versioner av ljuskällorna kommer att få support i stil med Nanoleaf Essentials E27 har inte klargjorts i nuläget. Ett stöd för Thread här hade inneburit att begränsningen om 50 produkter per Bridge hade kunnat utöka mängden ljuskällor i hemmet. Det spekuleras också i om detta innebär att du inte behöver ha din Bridge direkt ansluten till din router vilket hade inneburit lite mer frihet i var du placerar denna i ditt hem.

Signify har inga planer på att överge Zigbee eller Bluetooth till förmån för Thread utan detta ska ses som ett komplement.

Källa: HueBlog

Alltså, ursäkta mig men så som jag har förstått att Thread fungerar och vilken den stora fördelen är så ställer jag mig frågan - är de helt pantade?

Hela poängen är ju att varje individuell produkt ska kunna mesha med alla andra för att bl a det ska gå snabbare och inte bryta kedjan om en produkt går ner. Signify gör ju inte ett dugg av detta om de implementerar det i hubben, då är det ju totalt meningslöst.

2 gillningar

Men de kanske säljer fler egna lampor och får thread-pr. Win för dem

Ja och sen kommer det en tredje variant av lamporna. Zigbee, bluetooth eller thread! Mo’ problem mo’ money

Lamporna bygger redan upp ett meshnät, det ingår i Zigbee.

Förstår inte riktigt meningen, möjligen om den fungerar med produkter från andra tillverkare.
Ska den fungera som en Thread hub istället för HomePod så det blir en billigare lösning.