Siemens lanserar ny espressomaskin med fokus på smak

Från sajten:
image

För kaffeälskaren lanserar nu Siemens sin nya helautomatiska espressomaskin. Fokus ligger på att smak och arom så att en personlig smaknyans kan njutas.

Siemens lanserar nu sin helautomatiska espressomaskin EQ9000 där teknik används för att göra det möjligt att njuta av ett mer personligt kaffe. Enligt Siemens ska denna espressomaskin kunna frigöra de finaste aromerna i varje kaffeböna.

Vid utvecklingen av Siemens EQ9000 var utgångspunkten att ta till vara på kaffets individuella smakkomposition. I denna espressomaskin finns en rad smarta funktioner och med innovativ teknik utlovas en riktig smakupplevelse.

Först väljs vilken typ av kaffebönor som ska användas och därefter identifieras automatiskt de optimala inställningarna för den specifika kaffebönan. Det går då också att göra ytterligare justeringar för personlig smak. Allt görs via den inbyggda touchskärmen på framsidan, via appen eller röststyrning.

Som användare går det att spara inställningar för varje kopp och skapa profiler för olika användare så att alla blir nöjda. Det finns en modell med dubbla bönbehållare som kan hålla favoritbönan i den ena och nya outforskade bönor i den andra.

I EQ9000 går det att experimentera med vatten- och kaffemängd, malningsstorlek, mjölkmängd samt kontakttid och bryggtemperatur.

Rekommenderat pris är 24 000 kronor.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning