Siemens lanserar framtidssäkra diskmaskiner

Från sajten:
image

Tyska företaget Siemens har idag i ett pressmeddelande berättat om att deras nya generation av diskmaskiner numera är uppkopplade via wifi. De menar på att diskmaskinerna nu blir framtidssäkrade och att du får flertalet nya och smarta funktioner i och med detta.

Siemens varioSpeed on demand är en ny funktion som innebär att praktiskt taget samtliga diskmaskinsprogram nu kan snabbas på via din smartphone och detta även när programmen är igång. Det är faktiskt möjligt att snabba på det pågående programmet upp till 3 gånger vilket kan vara bra om gästerna dyker upp lite tidigare. Deras diskmaskiner blir nu uppkopplade till ditt nätverk via wifi vilket möjliggör uppdateringar och förbättringar av produkten.

Allt styrs via appen Home Connect men givetvis finns det fler sätt att kontrollera din diskmaskin på. Det finns knappar, pekfunktion samt röststyrning via Amazon Alexa eller Google Assistent. Appen möjliggör att du kan spara dina favoritprogram och tilläggsfunktioner till en dedikerad knapp så att allt startar med en enda knapptryckning oavsett var du befinner dig. Självklart får du pushnotiser när disken är klar så vad väntar du på?

Vad tror ni? Är detta en del av framtiden och vad är främsta användningsområde enligt dig?

Källa: Siemens

Kört med Siemens Home Connect här hemma i diskmaskinen i 2 år nu och främsta fördelen är att den håller reda på mängd tabletter man har kvar hemma, meddelar när den är klar men framförallt så får man reda på när det är dags att köra maskinrengöring.

Detta är något som lätt glöms bort i vardagen annars. Förlänger livet på maskinen avsevärt.

I övrigt, inga större fördelar. Har även kopplat den via Homekit via en homebridge så man kan få allt samlat :slight_smile:

Jag tror på uppkopplade “vitvaror”. Dels finns behov man nu kan tänka sig och dels kan utvecklingen ta fram saker som man idag inte tänker på.

Ta en sak, om man har alla vitvaror uppkopplade så blir det enklare att se vad de har för energi och vattenförbrukning. Det kommer bli enklare att beskriva olika program och man kan fjärrstyras och få varningar. Så jag är med på tåget…:+1:

Har den behållare och dosering för diskmedel? Det är en sak jag gillar med vår tvättmaskin.

En annan sak man kan tänka sig kommer kunna bli bättre är att den själv kan ringa upp serviceställen om den går eller börjar gå sönder. Så kan serviceställen ringa upp dig för tidsbokning. Små saker som förenklar i vardagen för kunderna.

2 gillningar

Nu väntar vi bara på den uppkopplade toalettstolen!

Skämt å sido. Frågan är ju varför programmen i grunden tar så lång tid, om man nu kan snabba på de upp till 3 gånger? Blir det lika rent, så borde ju den tre gånger snabbare varianten vara standard?

På vår diskmaskin så är det såkallade ECO-läget det som tar överlägset längst tid. Vilket också känns lite paradoxalt. Men det lär väl ligga något i det. Att ett snabbare program drar mer kräm…