SF Anytime förvärvar den danska streamingtjänsten Blockbuster

Från sajten:
image

SF Anytime har förvärvat den danska streamingtjänsten Blockbuster för att skapa ett bredare innehåll när det kommer till hyr- och köpfilmer.

En gång i tiden var Blockbuster stället man gick till i USA för att hyra sina filmer men när streaming slog ned som en bomb så försvann butikerna en efter en. Nu är tydligen Blockbuster danskt och det ägdes fram till nu av det danska bolaget Nuuday. SF Anytime som ägs av SF Studios har förvärvat Blockbuster för att kunna erbjuda hyr- och köpfilmer i norden. De två bolagen kommer inte slås ihop under ett och samma namn utan det kommer fortsatt finnas två varumärken.

“Med detta förvärv kommer vi att fortsätta fokusera på hyr- och köpfilmsmarknaden i Norden och bli ett starkare företag med större resurser för att hantera och marknadsföra branschens största katalog med lokalt och internationellt innehåll. Affären kommer dessutom stärka vår relation med ledande internationella filmbolag och IT-partners och göra det möjligt för oss att erbjuda våra över en miljon kunder det bästa film- och TV-innehållet”, säger Michael Holmberg.

Blockbuster som fysisk butik har gått i graven och likaså försöket på en serie om den sista butiken i världen som efter en säsong lades ned på Netflix. Men tydligen lever de nu alltså vidare här i norden och hur det går återstår att se.

Källa: Pressmeddelande

Hur tjänar dessa tjänster pengar?

Det kan man undra, deras affärsplan verkar inte ha varit en succé iallafall. Lanserades tydligen i Sverige 2017.

Som svar på din fråga, förmodligen inte alls. Nuuday äger Blockbuster i Danmark.

image