Sensibo presenterar Pure, en helt ny luftrenare

Från sajten:
image

Israeliska företaget Sensibo som gjort sig kända för att göra våra gamla luftvärmepumpar smartare har presenterat en helt ny produkt. Sensibo Pure sägs vara världens mest effektiva luftrenare enligt dem själva och fokus ligger inte helt oväntat på att vi ska få ett bättre inomhusklimat i våra hem.

Sensibo Pure dyker upp från ingenstans på deras hemsida och visar upp en stilrent designad luftrenare. Luftrenaren har ett smart skydd mot virus och andra föroreningar som förekommer i luften vi andas. Deras Pure Boost teknologi i kombination med HEPA och karbonfilter lovar effektivitet mot små partiklar ner till 0.1um vilket ska omfatta det mesta. Luftrenaren har en smart inbyggd luftkvalitetsmätare som hela tiden håller koll på de olika nivåerna inomhus men också hur föroreningar utomhus förhåller sig oavsett tid på dagen.

Sensibo Pure Sensibo Pure Product

Tanken med Sensibo Pure är att den ska sköta sig själv och ta hänsyn till hur många människor som befinner sig i hemmet, luftkvaliteten och sedan se till att du kan andas friskare och renare luft inomhus. Kör du dessutom denna i kombination med deras styrning för luftvärmepumpar, Sensibo Sky så ska den kunna effektivisera luften inomhus än mer.

Sensibo Pure filter

Kompatibel med andra system

Sensibo Pure är kompatibel med Google Assistent, Amazon Alexa och Siri Shortcuts. Med andra ord de vanligaste systemen för röststyrning i våra hem, dock ej för Apple HomeKit och av någon anledning så har Sensibo fortfarande inte fixat till något stöd för HomeKit. För någon av deras produkter skall tilläggas och varför har väl egentligen inte klarlagts fullt ut. Den enda luftrenaren på marknaden idag med stöd för Apple HomeKit är VOCOlinc Smart Air Purifier VAP1 som kan hittas av olika återförsäljare men som dock har ett betydligt högre pris än andra luftrenare.

Tekniska specifikationer Sensibo Pure:

 • Föroreningar: virus, bakterier, mögelsporer, PM1, PM2.5, PM10, pollen, rök & dofter, damm, luftburna partiklar ner till 0.1 um
 • Filter: 3 stegs filtreringssystem; för-filter, HEPA-filter och aktivt karbonfilter
 • Livslängd filter: 6 vid normal användning och normala förhållanden
 • Rumsstorlek: 16 m² (med Pure Boost* upp till 27 m²)
 • Protokoll: WiFi 2.4GHz, Bluetooth Low Energy 4.0
 • Ström: 100-240V 50/60Hz
 • Mått: 195 x 195 x 388 mm
 • Vikt: 1.94 kg
 • Ljudnivå: 53 dB
 • Kabellängd: 183 cm
 • Appar: iOS, Android, HTML5

Priset för Sensibo Pure är USD 199 men det finns ett early-bird pris just nu på USD 129 vilket får anses vara ett bra pris. Dessutom finns bra erbjudande på flerpack om du skulle vara sugen eller slå dig ihop med polaren.

Vad tror ni om denna, ytterligare en luftrenare bland många andra eller en bättre variant? Diskutera vidare i Bubblan.

Källa: Sensibo

Livslängd filter: 6 vid normal användning och normala förhållanden

6 timmar,dagar,månader eller?

Lätt att missa och enkelt att googla, men det hade varit trevligt att slippa.

Annars så tak för en bra artikel.