Se förändringar i två versioner av Word-dokument (OneDrive)

Vi sitter några här och sliter vårt hår. Vi har ett Worddokument, vi kallar det version/dokument 1. Utifrån det har en version 3 skapats(det har också funnits en version 2 där flera olika varit inne och kladdat). Version 3 är dock inte skrivet med “ändringar” påslaget. En person har accepterat alla ändringar samt lagt till en del egna, bra, ändringar direkt i dokumentet. Samt tagit bort sådant som ska tas bort. Vi har således ett färdigt dokument, version 3. För att förtydliga(?): personen har alltså först i version 2 “städat” dokumentet och sedan i OneDrive döpt om det och då i det nya dokument 3 accepterat alla ändringar och sedan skrivit dit några bra sista tillägg, men utan ändringsfunktionen påslagen.

Nu skulle vi behöva få fram förändringar mellan 1 och 3, så att man tydligt ser ändringarna mellan version 1 och 3. Går det? Till saken är att den som ansvarat för version 2 och 3 inte är tillgänglig och har inte tillgång till personens dator eller jobbkonton(personen är mkt sjuk och vi kan få tag i datorn nästa vecka). Däremot är dokumenten sparade i personens jobb-OneDrive och delade till några av oss.

När vi testar så får vi fram antingen alla ändringar som någonsin gjorts i dokumentet, alltså även sådant som är inlagt men borttaget. Dokumentet ser ut som en julgran med olika färger och överstrykningar. Helt omöjligt att förstå och enkelt se vad som var ursprunget och vad som är förslaget.

Under Granska i Word fanns det en funktion som heter Jämför. Där fick vi till det.

2 gillningar