Scosche Base 3 - En station för ditt mobila ekosystem

Från sajten:
image

Det finns mängder av 3-i-1-laddare på marknaden numera så det är utseende och funktion som avgör.

Scosche är relativt okända på svensk mark men efter en snabb titt på deras hemsida kan vi se att det här inte är någon småspelare. Scosche har nämligen en hel arsenal av laddare, biltillbehör, ljud- och hälsoprodukter.

Trådlös laddning

Base 3 kommer med en 100 centimeter lång USB-C-kabel och 20 watt strömadapter. Trådlös laddning är nyckelordet här då alla tre laddningsplatser erbjuder just detta men endast platsen för Apple Watch använder magneter. Det betyder alltså att platsen för telefonen inte har MagSafe för iPhone 12 eller senare. Råkar du ha en iPhone 12 mini eller 13 mini skickar Scosche med en extra gummibotten för att centrera minin bättre med laddningspolen.

Men äger du en iPhone är det också endast 7,5 watt som gäller med trådlös laddning i den här stationen. Har man istället en Android-telefon ökar stödet för trådlös laddning till 10 watt.

Denna är MFi-certifierad för Apple Watch och därmed är det kvalitet och man slipper oroa sig för glappande laddning eller andra jobbiga problem som kan uppstå med andra märken. Med en rundad form gör sig laddaren bra med Apple Watch-band som man enkelt och snyggt kan lägga runt laddaren.

Ovanför klockan har vi laddningsplatsen för hörlurar och våra AirPods Pro smälter in snyggt i den vita färg som vårt testexemplar har. Både Apple Watch och AirPods laddas med 2,5 watt vardera.

Ingen snabbladdning

Base 3 är en snygg och smidig lösning för att kunna ladda enheter under natten på sängbordet, hallmöbeln eller skrivbordet. Men det är ingen snabbladdare så när det kommer till telefonen lämpar den sig bäst där du vet att du kan låta telefonen vara ett par timmar. Om det är viktigt för dig med snabbladdning till Apple Watch Series 7, så saknar denna stöd även för detta men klockorna laddas ändå upp hyfsat fort med 2,5 watt.

Snygg och kompakt

Base 3 med sin smidiga profil finns även i svart och det är en lite slätare och lyxigare plast som laddningstationen kommer i. Det enda som går att klaga på utseendemässigt är att det är hela två Scosche-loggor som pryder framsidan. Den ena försvinner dock när telefonen ligger på plats och mitt i laddaren sitter även en liten led-lampa som lyser upp när den laddar en eller flera enheter.

Prislappen

Det går inte riktigt att släppa prislappen när man är på jakt efter en sådan här laddare. Base 3 kostar 129 Euro vilket motsvarar ungefär 1 300 kronor i skrivande stunds valutakurs. Med detta pris placerar sig Base 3 som en av de dyrare alternativen på marknaden. Även Belkins eftertraktade 3-i-1-laddare med rostfritt stål är endast ett par hundralappar dyrare och då erbjuder den även MagSafe med snabbladdning. Det går att beställa Base 3 direkt från USA och då få den för cirka 1 100 kronor men då ingår istället en amerikansk strömadapter.

SCOSCHE BASE 3

FÖRDELAR

  • Snygg och kompakt
  • MFi-certifierad laddning för Apple Watch

NACKDELAR

  • En aning dyr
  • Ingen MagSafe
  • Dubbla loggor förstör skönheten

DETALJER

Färger: Svart och vit
Ingång: 12V = 1.5A
Trådlös effekt (Smartphone): 5W, 7.5W (iPhone), 10W Max
Trådlös effekt (AirPods): 2.5W Max
Trådlös effekt (Apple Watch): 2.5W Max
Ingår: 100 cm USB-C-kabel, 20 Watt strömadapter, extra stöd för iPhone 12/13 mini
Pris: 120 dollar (USA), 129 Euro (EU)

SAMMANFATTNING

Scosches Base 3 är en snygg och kompakt 3-i-1-laddare men prislappen gör att den inte sticker ut särskilt mycket. Det finns liknande lösningar i både lägre och samma prisklass. Så allt får kokas ned till hur mycket man uppskattar det estetiska och sen värdesätta själv om den är värd en plats i hemmet. För när det kommer till laddning sköter Base 3 detta fläckfritt och om man inte måste ha mer än 7,5 Watt eller MagSafe är denna ett väldigt bra alternativ.

BETYG: 3 / 5