Schneider Electric vinner fyra CES 2022 Innovation Awards-priser

Från sajten:
image

CES 2022 står och lurpassar bakom knutarna och det smygs ut nyheter på löpande band. Schneider Electric belönas med fyra stycken Innovation Awards i år.

Det är inom kategorierna hållbarhet och smarta hem som Schneider Electric får fyra stycken CES 2022 Innovation Awards. Det handlar bland annat om lösningen för smarta hem, Wiser Energy Center som bidrar till att uppfylla de globala hållbarhetsmålen i hushållen. Detta är en viktig aspekt kring hållbarhetstänket då hushållen står för 29 procent av den globala energianvändningen. De AI-baserade algoritmerna i Wiser Energy Center ser till att ge full kontroll över energianvändningen i hemmet. Än så länge ingår inte Wiser Energy i appen Wiser by SE i Sverige men förväntas integreras under första halvåret 2022.

Schneider Electric får även pris för sitt initiativ Merten Ocean Plastic som är elektriska lösningar för hemmet tillverkade av återvunna fiskenät. Undersökningar från FN visar att mer än 8 miljoner ton plast hamnar i havet varje år och att övergivna fiskenät står för 10 procent av allt plastavfall som hittas i havet. Ett annat smart initiativ från företaget är kollektionen Odace Sustainable som är smarta strömbrytare och uttagslösningar för hemmet, tillverkade av återvunnet material från återvinningscentraler. Än så länge finns dock ej denna produkt på den svenska marknaden men enligt pressmeddelandet planerar Schneider Electric lansera andra produkter tillverkade i hållbart material.

Källa: Pressmeddelande

Från Wisers kommentarer på App Store och notera Schneiders svar så finner man detta…

Januari 2022: Man lägger mycket fokus på det som komma skall, Matter och THREAD! :grinning:

November 2021: Man tittar på att möjligheten att få in stöd för Homekit.