Schneider Electric lanserar energisensorn PowerTag

Från sajten:
image

PowerTag är namnet på den nya energisensorn från Schneider Electric som nu lanserats. Detta tillsammans med en tillhörande tjänst för smartare energihantering i hemmet.

Franska företaget Schneider Electric lanserar nu en energisensor med tillhörande tjänst (Energicenter) i Wiser by SE-appen. Med denna går det att övervaka elkonsumtionen i hemmet i realtid och dessutom erbjuds personlig energirådgivning baserad på konsumtionsmönster och hemmets förutsättningar.

Hemprofilen ställs in i appen genom att hemägaren svarar på vilken typ av bostad de har, hur stor boendeyta, vilket värmesystem, hur många personer som bor i hushållet osv. Denna information gör att alla personliga tips som delas i appen är anpassade efter det specifika hemmet och dess förutsättningar. När energisensorn installeras i elcentralen och kopplas ihop med Wiser gateway aktiveras Energicentret i Wiser by SE-appen. Därefter kan appen dela med sig av hemmets energiförbrukning och möjligheterna som finns att sänka den.

Installation av PowerTag måste göras av behörig elektriker liksom inköp. Säljstart är satt till den 9 februari i år då även Energicenter i appen dyker upp.

Källa: Pressmeddelande

Powertags säljs ju sen flera år tillbaka… så vad är de för nytt med dessa? De gamla fungerar ju också..

PowerTag Resi9 3-polig 63A finns hos Elbutik.se för 1440:- och kan köpas av vem som helst. Men då den ska in i EC är det nog bäst att elektrikern får göra jobbet. Wiser gateway kostar 1995:-

Men kan den avgöra exakt vilka produkter som drar vad?

Numera är de en del av Wiser – deras smarta hem-system – och kommer upp i den appen.

Nej inte exakt.

Fyller den någon riktig funktion då?

Traditionellt har du satt en på varje brytare och ofta har du tex köket på en, luftvärmepumpen eller bergvärme på en annan. På så sätt kan du mäta mer indvidiuellt.

Nu lanserar de att du har en på huvudbrytaren och sedan lär den sig hur din förbrukning går upp och ner under dagen och därmed kan räkna ut mönster (tex att du får en effektökning varje dag runt 18.00 kommer den fatta att du lagar mat).

Exakt hur bra det kommer fungera får framtiden utvisa.

1 gillning

Finns inte denna funktionen i de tidigare powertagsen?

Analysfunktionerna eller vilka tänker du på? :slight_smile:

Ja, eller vad ger denna varianten för goodie i jämförelse med de tidigare tagsen. De kanske inte går in i gatewayen som de nyare tagsen gör? Eller är nyheten egentligen att de har hittat in i gatewayen (som funkar med övriga smarta-hemprodukterna och därmed Wiser by SE-appen och inte att det skulle vara en ny produkt som nyheten påstår? Så många frågor. Ser att RogerB också undrar. Jag får slänga iväg ett mail till Schneider helt enkelt.

Nyheten är att Powertagsen nu går att få in mot Wiser by SE-appen och V2 gatewayen för smarthem. Förr var den i den separata appen och gatewayen för "energy". Tror den officiella lanseringen av införande i appen är idag :slight_smile:

Hurra! Då blir det till att skaffa gatewayen!

Exakt och gatewayn i elcentralen blir värdelös och var inte billig i inköp heller. :slight_smile:

Ja, eller hur. Hör av dig till Schneider och kolla om dom kan kompensera dig med någon utbytesmodul eller liknande. Jag tycker det hör till i ett sådant här fall.