Scan & Secure från Tile detekterar oönskade trackers

Från sajten:
image

Tile ska börja rulla ut en ny funktion för sina trackers. Med “Scan & Secure” ska en person kunna kontrollera om denne blir spårad ofrivilligt.

Amerikanska företaget Tile som tillhandahåller en mängd olika spårare, även kallade trackers lanserar nu funktionen för sina produkter. Med “Scan & Secure” i appen kan nu en person kontrollera om det finns några Tile-produkter i närheten som används för att spåra denne. Funktion blir alltså tillgänglig även för den som inte har några produkter från Tile.

Själva funktionen presenterades i höstas och nu ska den snart vara tillgänglig via Tile-appen. Det gäller både iOS och Android-användare. För att kunna kontrollera detta behövs Tile-appen laddas ner varpå man aktiverar skanningsfunktionen som finns i övre högra hörnet.

Tile Scan & Secure

När skanningen pågår rekommenderas att man förflyttar sig en viss sträcka för att se om någon tracker följer efter. Observera att det kan ta upp till 10 minuter att genomföra en skanning. Av naturliga skäl bör man undvika att göra en skanning i t ex kollektivtrafiken eftersom många människor är i rörelse då varpå falska varningar kan ses.

Även befintliga användare av produkter från Tile kan givetvis använda funktionen också.

Källa: TheVerge