Satechi Slim Dock - den enda dockan du vill ha till din iMac 24 tum

Från sajten:
image

En skräddarsydd USB-C-docka till iMac som är så snygg att andra tredjeparts-alternativ inte ens är ett alternativ längre.

Satechi är kända för att göra matchande tillbehör till framförallt Mac och de snålar sällan på aluminiumet. Slim Dock är även den i aluminium och finns i två färger som är blå och silver. Inte för att det finns några officiella siffror på vilka färger som Apples senaste iMac säljer mest av, men känslan är att det är just silver och blå. Den glider enkelt över iMacs fot och ser till att den behåller samma stilrena utseende. Även om detta nästan hade räckt så erbjuder Slim Dock så mycket mer än bara en plastikoperation till foten eller en perfekt yta att vila tangentbordet på.

Det är dessutom en docka med två USB 2.0-portar, en USB 3.0-port, en USB-C-port och läsare för SD-kort och microSD-kort. Med en fantastisk designlösning och en hel del portar så rättfärdigare det väl ändå en prislapp på 1 499 kronor? Om svaret är nej så har Satechi även sett till att det finns plats för en M.2 SSD på upp till 2 TB som gömmer sig på undersidan. Nu när alla tvivel på prislappen är så gott som borta så tar vi en närmare titt på de där portarna och vart de sitter på dockan.

Höger kortsida på Slim Dock har en USB 3.0-port och en USB-C-port, båda med en överföringshastighet på upp till 10 Gbps. Precis bredvid dessa har vi kortläsare för SD och microSD. Låt oss stanna lite vid kortläsarna då dessa endast har stöd för UHS-1 och inte UHS-2, vilket betyder en överföringshastighet på upp till 104 megabyte per sekund. Det sitter även en liten lysdiod som visar att dockan är igång samt att den blinkar i takt med att SSD-disken jobbar. På baksidan hittar vi två USB 2.0-portar samt USB-C-porten som vi kopplar in den medföljande USB-C-kabeln mellan Slim Dock och iMac.

Facket för SSD gömmer sig som sagt på undersidan och luckan till den håller sig på plats med magnet. Satechi har sett till att det inte bara finns plats för en storlek av M.2-diskar utan med medföljande silikontejp och en liten gummi-plopp ser den till att kunnas anpassas till fler storlekar. Även med en verktygsfri installation så var det lite pilligt att att peta in kortet men när det väl klicka till så visste vi att det var på plats. Så nu har vi även mer lagring att nyttja så vi slipper göra slut på all den interna lagringen. Hastigheter på den SSD med 256 GB lagring som vi testade uppmätte en skrivhastighet på 725 MB/s och en läshastighet på 450 MB/s.

Recension: Satechi Slim Dock

Fördelar

  • Snygg och skräddarsydd design
  • Flera portar och SD-kortläsare
  • Extra lagring med smärtfri installation

Nackdelar

  • Finns endast i färgerna blå och silver
  • Prislappen kan vara svårsmält

Detaljer

Pris: 1 499 kronor

Färg: Silver, blå

Passar: M1 iMac 24 tum

Portar: 2x USB 2.0-portar (480 Mbps – endast data, ej laddning), 1x USB-A (10 Gbps – endast data, ej laddning), 1x USB-C (10 Gbps – endast data, ej laddning, ej videostöd), 1x MicroSD-kortplats (UHS-I), 1x SD-kortplats (UHS-I)

Övrigt: Kortplats för M.2 SATA och NVME i storlekarna: 2242/2260/2280 upp till 2 TB. Ej kompatibel med SSD-enheter med kylning.

Sammanfattning

Det är inte svårt att rekommendera Slim Dock till dig som faktiskt har köpt en iMac 24 tum för att kunna behålla den där stilrena designen på skrivbordet. Dockan bygger ut portarna och även lagringen i en snygg, skräddarsydd kostym som enkelt placeras på foten. Men det tåls att upprepas att det är en USB-C-docka som inte sätter några hastighetsrekord i överföringar och som inte kan användas till att ladda andra enheter. Prislappen är så klart saftig men du kommer inte kunna hitta en snyggare docka till din iMac 24 tum. Eller just det, om du har en av de fem färgerna på din iMac som inte är silver eller blå så erbjuder inte Satechi någon Slim Dock till dig.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!
2 gillningar