Satechi låter oss ladda snyggt på skrivbordet

Från sajten:
image

Har du vad vi kallar den kreativa röran på ditt skrivbord och ibland har svårt att hitta din mobil eftersom den ligger där nånstans i röran? Då löser detta ställ biffen utan att du behöver städa.

Satechi Magnetic 2-in-1 Wireless Charging Stand är precis som namnet antyder ett ställ med två trådlösa laddare. Bottenplattan har laddare för AirPods i typiskt Appleblank vit och en snygg aluminiumram i rymdmått som matchar vår MacBook. Följer vi den kromade stången uppåt så hittar vi ett aluminiumhölje i samma färg med en MagSafe-puck integrerad. Denna puck är dock inte en fullfjädrad MagSafe-laddare. Den har magnet och den laddar trådlöst, men når inte upp i samma hastighet som Apples egna laddare. Men har vi laddaren på vårt kontor och inte har någon brådska där ifrån så är det inget som stör. 7,5 watt kan den ladda vår iPhone 12 med och 5 watt levererar den till våra AirPods med laddningsetui, både Pro och vanliga.

Huvudet är lättmanövrerat upp och ned och det är enkelt att hitta en passande vinkel för visning, Face ID och manövrering, det står tillräckligt stadigt för att öppna ett meddelande eller byta låt med ett ganska aggressivt tryck. Magneten fäster hårt så att vår mobil sitter på plats, med ett finger på baksidan för att sedan skjuta telefonen från magneten eller dra mobilen nedåt så kan vi få den med oss utan att stället rör sig en millimeter. Med extra tyngd i foten tillsammans med silikonbotten så står stället stabilt.

Laddaren är lätt att placera och vi får en USB-C till USB-C kabel med i asken som kopplas till en passande ladd-adapter eller dator. Foten har också en LED-indikator som blinkar när den laddar och ger i från sig ett fast sken när vi nått 100% och då slutar den även att ladda. Dock startar laddaren när det går ner till 99% igen och håller telefonen fulladdad. Om det är optimalt för telefonens batteri låter vi vara osagt.

Summering

Denna lilla laddstation gör jobbet och är riktigt snygg på skrivbordet. Att den laddar i 7,5 watt kan säkert ses hos vissa som ett större problem än den som sitter länge på kontoret och inte har någon brådska därifrån. Den lättvinklade laddhuvudet gör att vi kan vinkla det som vi vill och till och med få Face ID att fungera på håll så vi enkelt kan fästa blicken på telefonen så den låses upp och vi kan läsa meddelandet som precis kom. Vi får också snabb tillgång till våra fulladdade AirPods när det behövs.

Priset på 649 kronor känns verkligen överkomligt efter vad vi får och skulle lika gärna kunna vara en laddningslös skulptur på vårt skrivbord.

Plus

  • Snygg design som lyfter skrivbordet
  • Enkelt att ställa in vinkel för visning och Face ID
  • Bra pris

Minus

  • Äkta MagSafe med full styrka vore såklart trevligt
  • Stödjer endast iPhone 12-serien

Betyg 4,5/5

Teknikveckan rekommenderar

Hitta bästa pris: Satechi Magnetic 2-in-1 Wireless Charging Stand.

3 gillningar

Nu vill vi bara ha en lika snygg och matchande laddare för vår AppleWatch!

1 gillning