Satechi Homekit Dual Smart Outlet

Från sajten:
Satechi Homekit Dual Smart Outlet | Teknikveckan


image

Den vanligaste hemautomatiseringen efter att styra lampor är troligtvis att styra elektroniksaker som vi kopplar in i våra vägguttag. Flertalet aktörer på marknaden har gett sig in och försökt leverera en bra smart plugg. Men få har lyckats fullt ut. Antingen är de för svaga och klarar inte av energikrävande kaffekokare eller så är de alldeles för klumpiga och täcker för det andra uttaget på vägguttaget.

Setachi smart plug

Men i november 2019 kom Satechi och visade var skåpet skulle stå. En smart plugg som dels klarar av att ta emot 220V och ge ut 15A, 1800W vilket är tillräckligt för att driva en MoccaMaster. Vidare så täcker den bara upp ena ingången på vägguttaget. (Vi tittar på er Philips och Koogeek) Som grädde på moset så ger den oss inte bara en utan två nya ingångar, båda två styrs som separata uttag. Det vill säga att du kan stänga av och slå på dem var för sig, allt via HomeKit om så önskas. Med två sådana här pluggar får vi alltså fyra individuella HomeKit-uttag på det vanligast uttaget i Sverige.

setachi homekite plug

Satechi har även en app för pluggen där det gå att se energiförbrukning för varje uttag. Riktigt smidigt om man har intresse för sådant. Pluggen kopplas upp på 2,4Ghz och inte 5Ghz vilket är viktigt att komma ihåg då en del routrar inte låter en söka mellan de två näten. Pluggen är i övrigt mest Plug n’ Play, koppla in den, klicka på den manuella knappen på ovansidan och sen är det bara att söka efter pluggen i HomeKit och den ska då dyka upp där.

Sammanfattning och betyg

 • Pro­duk­tk­val­ité: 9/10.
 • Funk­tion 10/10.
 • Design: 8/10.
 • Val­u­ta för pen­gar­na 6/10.
 • Instal­la­tion 10/10.

Total­be­tyg 8/10

Plus

 • Utökar med ytterligare ett uttag.
 • Stilren
 • Enkel installation
 • Klarar av 1800W

Minus

 • Enbart 2,4GhZ
 • Klarar av 1800W

Detaljer

 • Namn: Satechi Homekit Dual Smart Outlet
 • Anslut­ning: Input Voltage: 220V, AC Max Output: 15A, 1800W
 • Fungerar med Apple HomeKit.
  Satechi Home app kräver en iPhone, iPad eller iPod Touch med iOS 10.3 eller senare.
 • 13cm x 3,99 cm x 5,99 cm, 0.3 kg
 • Färg­: Vit
 • Pris: 649 kr.
 • Till­gäng­lig i Sverige via bland annat Lifestylestore.se.
1 gillning

Eller köper man en Nedis hos Kjell för 200:-
Betydligt mer prisvärt.

Har den homekit?

Denna verkar ju kanon!

Det har den säkert inte. Tycker bara att detta var väldigt dyrt för en ”strömbrytare”. Men visst är man ute efter Homekit så kan nog denna vara intressant.

Du är ju inte ens en rubriksläsare! :joy::joy:bild

Hehe tror han svarade på föregående inlägg :wink:

Haha jamen såklart!

Exakt :wink: Jag läser alltid allt! Vilket Jäkla påhopp :rofl::rofl::rofl:

Men den har ju varken stöd för HomeKit, Alexa eller GA…
I min mening faller alla sådan produkter bort när man måste köra en speciell app.

2 gillningar

Jag har en. Styr en ljusstake och sänglampa i ena barnets rum. Enda problemet är att hustrun drog ut kontakterna just innan vi skulle på semester. Jag upptäcker det och ber henne göra det ogjort. I Taxin till Arlanda frågar jag om hon tänkte på att sätta i kontakterna på samma sätt som hon tog ut dem? Självklart inte, jag har inte Aspbergers svarade hon…

1 gillning

Nånting verkar lite skumt med den specificerade maxeffekten. 220 volt 1800 watt borde väl ändå ge 8 ampere? eller är det per uttag och det dubbla för båda totalt?
1800 watt är ju inte så katigt när t ex Trådfri klarar 3840 watt.

1 gillning

Jag tolkar setachis specifikationer som tyvärr är på det amerikanska uttaget (120V) att det är 1800 per uttag.
Jag kör min espressomaskin på en TRÅDFRI- plugg just för att den klarar 3840 men TRÅDFRI är begränsat till att pluggen måste ha sensor för att fungera

Okej. Satechis hemsida är tyvärr bristfällig gällande den europeiska versionen.

Någon som testat än? Den verkar ok med två uttag!

@Esse borde ha stenkoll på allt med satechi nu för tiden

Ja jag såg att han säljer den. Den har ju även fått ett TV-emblem som bra köp på lifestylestore. Men man vill ju höra om den av folks erfarenheter.

Min fungerar utmärkt. Jag kör brödrost och en espressomaskin på det. Har kört det sedan 2020 och det fungerar lika bra nu som innan.
Det har slutat svara vid tre tillfälle (tror jag). Om det beror på handhavande vet jag inte. Men jag utesluter inte det. Då det de andra familjemedlemmarna saknar respekt för HomeKit och drar ut kontakter när de vill stänga av saker.

kaffekokare och köket med inledande gemen, resten med versal. Det kryper i mig :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 gillning

De hämtar namnen från andra appar. Har inte orkat fixa i mitt HomeKit senaste tiden. Blir så trött när vissa bluetooth saker försvinner