Santa Maria vill skapa "tacomys" med asiatiskt tema

Från sajten:
image

Börjar du bli lite trött på fredagstacos och istället vill prova något nytt så kommer snart Santa Maria med en ny satsning som tar oss till Asien istället för Mexiko.

Om deras asiatiska satsning kan bli lika populär som fredagstacosen som Santa Maria tog till Sverige för drygt 30 år sedan återstår att se och till en början är det tre produkter som lanseras. Santa Maria Asian Steamed Buns är ett fyra-pack med mjuka Bao-bröd som värms upp i mikron och sedan ska de fyllas med smarriga tillbehör.

Ett fyra-pack med Bao-bröd har ett cirkapris på 29,90 kronor.

Santa Maria Cooking sauce dark soy & garlic är en påse med sås som du kan blanda med bland annat kyckling eller svamp och precis som namnet hintar så ger det proteinet eller grönsakerna en smak av soja och vitlök. En påse räcker till fyra portioner.

Ingen rätt är fulländad utan en smarrig sås och Santa Maria Topping sauce sweet mango & chili är en sås som passar perfekt att ringla över sin bun och den ger en fruktig sötma av mango, ananas och chili. Såsen har ett cirkapris på 27,90 kronor och samtliga produkter kommer dyka upp i butiker från och med vecka tre.

Om du har dålig koll på att laga asiatisk mat hemma så fick vi även två recept i pressmeddelandet som du kan ta del av och laga om du vill testa att byta ut tacosen mot lite asiatisk mat istället.

Asian Bao Buns med svamp

Härliga Asian Bao Buns med svamp som du lagar hur lätt som helst hemma! Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter svampen på ett kick. Bjud in familj och vänner och låt alla fylla sina buns som de vill. Lite som tacos, fast asiatiskt.

Ingredienser
Antal portioner: 4

700 g champinjoner
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy och Garlic
smör eller olja till stekning
2 paket Santa Maria Asian Steamed Buns
2 st hjärtbladssalladshuvuden
0,5 st gurka
200 g böngroddar
1 kruka koriander
1 st röd chili
100 g jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango och Chili

Gör så här

  • Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet kan fylla sina bröd med sina egna favoriter. Tips är att skiva grönsakerna väldigt tunt!
  • Stek svampen i smör eller olja på hög värme i ca 5 minuter, sänk sedan värmen och tillsätt en påse Cooking Sauce Dark Soy & Garlic. Rör om och stek i ytterligare ca en minut.
  • Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck med “mikrolock” och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering.
  • Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen – sedan är det bara att hugga in.

Asian Bao Buns med kyckling

Härliga Asian Bao Buns med kyckling som du lagar hur lätt som helst hemma! Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter kycklingen på ett kick. Bjud in familj och vänner och låt alla fylla sina buns som de vill. Lite som tacos, fast asiatiskt.

Ingredienser
Antal portioner: 4

500 g kycklingfilé
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy och Garlic
1 msk matolja

2 förpackningar Asian Steamed Buns
2 st hjärtbladssalladshuvuden
1 bunt rädisor
0,5 st gurka
200 g fryst mango
1 kruka koriander
100 g jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango och Chili

Gör så här

  • Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet kan fylla sina bröd med sina egna favoriter.Tips är att skiva grönsakerna väldigt tunt!
  • Strimla kycklingfiléerna och stek i olja på hög värme ca 2 minuter, eller tills genomstekt, sänk sedan värmen och tillsätt en påse cookingsås. Rör om väl och stek i ytterligare ca en minut.
  • Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck med “mikrolock” och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering.
  • Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen – sedan är det bara att hugga in.

Galleri

1 gillning