Santa Maria lanserar kryddblandningar som sätter krydda på vardagen

Från sajten:
image

Santa Maria lanserar tre nya asiatiska kryddmixer som ska sätta lite krydda på vardagsmaten så den blir lite mer spännande.

Totalt handlar det om tre asiatiska kryddblandningar och det är smakerna Sriracha, Korean BBQ och Curry Red. Sriracha är en allroundkrydda som bjuder på lite hetta och en söt-syrlig smak. Korean BBQ bjuder på en salt, syrlig och lätt söt smak som kommer från soja, chili, sesam, vitlök, ingefära och gochujan. Den sista kryddblandningen Curry Red är en blandning av chili, ingefära, citron, kaffir, citrongräs och koriander.

Prislappen per kryddblandning ligger på ett cirkapris på 36,50 kronor och kommer att finnas i butik från och med vecka 7. Nedan kan ni läsa mer detaljerad smakprofil från deras pressmeddelande:

Produktfakta

Santa Maria Sriracha – Thai style
(42 g)

Santa Maria Sriracha är en perfekt allroundkrydda med en het och söt-syrlig smakprofil. Med härlig vitlök och en riktig chili-kick, är den ett måste för alla Sriracha-fans! Den passar perfekt till såser, till till exempel en Sriracha-majonnäs, som en torr rub på kött eller fisk eller för att strö på valfri måltid för att ge den en härlig och smakfull hetta.

Santa Maria Korean BBQ – Korean style
(46 g)

Santa Maria Korean BBQ är en allsidig kryddblandning med de typiska smakerna från koreanska BBQ-rätter: en syrlig, salt och lätt söt smak från ingredienser som sesam, soja, ingefära, chili, vitlök och gochujang. Kryddan passar perfekt till kyckling, fläsk, nudlar, grönsaker eller för att göra en kall sås, eller varför inte till popcorn till vuxna? Korean BBQ fick ett all-time-high i Santa Marias sensoriska konsumenttest!

Santa Maria Red Curry – Thai style
(50 g)

Santa Maria Thai Red Curry innehåller hela 13 ingredienser vilket ger den en smakrik och komplex smak, med värme från chili och ingefära, syrlighet från citron, mjukhet från citrongräs, kaffir och koriander, umami och salt från fisksås och sötma från råsocker. En mångsidig kryddblandning, perfekt för att ge dina rätter en touch av Thailand. Kryddblandningen passar perfekt till grönsaker, fisk, kyckling och biff, tillsammans med kokosmjölk och nudlar och i soppor.

Via pressmeddelande

Korean ska testas :slight_smile: