Samsung uppdaterar SmartThings med stöd för Matter 1.2

Från sajten:
image

Plattformen SmartThings för det smarta hemmet blir mer kompetent. Detta då den får stöd för IoT-standarden Matter och version 1.2.

Samsung har uppdaterat SmartThings med stöd för Matter version 1.2. Detta innebär att kompatibla robotdammsugare nu kan styras via SmartThings och dessutom att de lägger till stöd för version 1.2 före Apple, Amazon och Google. I samband med detta uppdateras också appen med en del förbättringar i användargränssnittet samt en ny enhetskontroll och lite annat.

Med version 1.2 av Matter blir också kompatibla kylskåp, luftkonditionering, diskmaskiner, tvättmaskiner, fläktar, luftrenare samt sensorer som rök- och kolmonoxid, luftkvalitet tillgängliga i appen. Har produkterna stöd för Matter så går de nu att läggas till i SmartThings. Tack vare lokal styrning och utan krav på molntjänst så kan dessa kontrolleras även om internetförbindelsen ligger nere.

Än så länge är det inte så många tillverkare som uppdaterat sina produkter till att ge stöd för Matter 1.2. När det gäller robotdammsugare så är det bara Roborock S8 MaxV Ultra, Ecovacs Deebot X2 Combo samt SwitchBot S10 som fått tummarna loss.

Källa: The Verge