Samsung unboxar framtiden

Från sajten:
image

Samsung gav oss idag en första inblick i framtiden, med ett digitalt event öppnade de upp skärmens framtid med fokus på miljö och nya tv-apparater.

De nya tv-apparaterna ska bli klimatpositiva och vara byggda av återvunnet material. Förutom innehållet i kartongen så ska även själva kartongen bli klimatsmart och samtidigt som att den är tillverkad i 100 procent återvunnet material så kommer dem också med utfasningar för att vi enkelt ska kunna vika olika djur och hus av dem för att ge vår kartong ett längre liv. Så för oss som slaviskt sparar på kartonger är det kört om barnen får reda på detta.

Som det talats om tidigare så kommer nu Samsungs nya fjärrkontroll som drivs med hjälp av solceller och kan laddas genom att bara ligga under vardagsrumslampan, självklart är även den tillverkad helt i återvunnet material. Think clean, go green är ord om återkommer.

De lägger också stor tyngd i att inkludera alla och har tagit fram teknik för hör- och synskadade. Färgblinda ska kunna kalibrera bilden för att passa dem bättre, enheterna kan prata och tala om vilka knappt vi trycker på och var vi är i menyer. Det finns även AI som kan berätta vad som visas på skärmen samt en virtuell avatar som kan tala teckenspråk. På kanaler som redan har teckentolk kan vi välja att förstora tolkrutan med 200 procent för att se den tydligare.

En rad kända av Samsungs serier blir uppdaterade som deras design-tvs The Serif och The Frame, där den sistnämnda blir tunnare och kommer nu även med utbytbara ramar så att vi kan färganpassa vår tv precis som vi vill ha den. De visar också en tv för mobilanvändaren som gör det lätt att streama material och spegla skärmen direkt på vår tv och den följer också mobilskärmens position mellan landskap- och porträttläge automatiskt med hjälp av en motor som vrider skärmen.

Sedan kommer vi till tekniken i de nya tv-apparaterna som ska vara storslagen. Neo Quantum Mini LED ska ge kristallklar bild med hjälp av LED som är lika små som ett hårstrå är tjockt, samtidigt som de både kan ge RGB-färgerna och ljus på samma gång. Tekniken kommer i en rad olika nya tv-apparater där alla kommer i en näst intill ramlös design och utlovar även storslagen bild.

Samsung visar också upp MicroLED. Tidigare har vi fått se MicroLED i form av The Wall. Men nu kommer Samsung ha en TV i formaten 110″ och 99″ med MicroLed för oss dödliga att köpa. Flaggskeppet kommer Med OTS. Object Tracking System vilket gör att tvn tillsammans med soundbars och nya bakhögtalare kan leverera ett fantastiskt ljud som följer objekten på skärmens rörelse. TVn har också en Infinity Screen som ger oss ramlös design. Precis som med The Wall så kommer TV vara anpassningsbar och det kommer vara fullt möjligt att dela upp TVn i fyra olika delar och på så sätt kunna se fyra olika kanaler samtidigt. Samsung lyfter detta som extra trevligt vid sportevenemang.

MicroLED kommer börja säljas i mars

Det visas även en projektor med trippel-laser-teknik som kan ge en 130″ bild med 4K HDR+ placerad bara 4,4 tum från väggen, med inbyggt ljud och smart-tv-funktioner. De visar också en tv för utomhusbruk som tål regn, hetta och smuts så att vi kan avnjuta våra matcher ute på altanen.

När det kommer till tjänster och funktioner så flyttar Samsung Health in i tv-apparaten och vi kan få träningspass via video direkt i TVn där vår framgång också speglas på mobil och klocka. Samsung TV Plus är en streamingtjänst med gratis material som också samlar dina andra tjänster för att lätt kunna fortsätta där vi slutade på en serie i en annan tjänst, vilket känns en aning äppledoftande. Vi får också hårdvara-alternativ som en USB-kamera som gör att vi får möjlighet att använda vår tv för videosamtal och med picture-in-picture-funktionen kan vi svara på samtal medans vi ser på tv eller spelar tv-spel. Vi får också AMD Free Sync Premium PRO som ger extra funktioner som är optimerade för spelare.

Som att inte allt detta var nog så avslutar vi med det som faktiskt kanske andas framtid, det är en helt ramlös skärm som kan kombineras och byggas ihop till en skärm i precis den storlek och form vi efterfrågar. Om vi vill göra en hel vägg till skärm så är det möjligt, precis som att vi kan sätta en liten skärm på vilken möbel som helst som kanske främst är passande i butiker eller i reklam-sammanhang. Men möjligheterna är oändliga och ger skärmar till alla, överallt om vi ska lyssna på Samsung själva.

Via: Samsung.

2 gillningar

OTS Pro är funktionen som flaggskeppen har. Står Objective Tracking Sound. Flaggskeppet med infinity Screen bör heta Q900A eller något sådant.