Samsung The Frame fyller 4 år och vi ställer den mot det egna flaggskeppet

Från sajten:

Fyra generationer The Frame – vi tittar vad som skiljer dem åt samt om den kan hävda sig mot storasyskonet Q90.

Går form före funktion när vi kollar in The Frame så här när fjärde generationen är på väg ut på marknaden, eller skall vi satsa på flaggskeppet och betydligt högre specade Samsung Q90R?

Se också vårt inslag om just Q90R men även nya flaggskeppet Q950T.

Samsung Q90 var under 2019 toppmodellen som fick alla nya funktioner. Detta förändras delvis under 2020 då nya Q950T får ännu fler funktioner utöver 8K. Det är framförallt möjligheten att jobba ihop med Samsung Soundbars så att både högtalarna i teven och i soundbaren skapar ett form av atmosfäriskt ljud.

1 gillning

Från sajten:


Samsungs TV-modell The Frame har ett helt annat antireflex-filter från och med årsmodell 2022.

Att det blir betydligt bättre som tavla går inte att säga emot. Frågan är hur det är att titta på tv-serier och film på den. Det går inte riktigt att bilda sig en uppfattning fullt ut på mässgolvet på IFA men videon ovan ger ändå ett visst hum om skillnaden.

Både 2022 och 2021 års modeller säljs parallellt med varandra. För 2021 slutar modellnumret på A medan 2022 har fått ett B. Exempelvis QE65LS03A respektive QE65LS03B för 65-tummaren. Tryck på länkarna för att se aktuellt dagspris via Prisjakt.

Samsung The Frame finns i rekordmånga storlekar från 32 tum upp till 85 tum.

Nu undrar jag vad @Zop tycker om sin frame. Har för mig att det är en 2022 du köpte?

Den är fantastisk! För första gången behöver vi inte dra ner någon persienn för att se på tv dagtid och det går även utmärkt att se på tv med lamporna tända på sidorna av soffan och med levande ljus på vardagsrumsbordet. Vår gamla tv var som en spegel.

Däremot förstår jag inte varför @Marcus_Attefors hyllar Tizen. Jag har försökt använda det men blir bara irriterad. I går gav jag Amazon Prime en chans i Tizen. Möttes bara av en kolsvart bild när jag öppnade appen. Fungerade utmärkt på Apple TV.

1 gillning

Det är nog inte en feauture.

Det tråkiga med Samsung är att alla TV-apparater får olika versioner av Tizen och din verkar inte fungera helt bra. Har verkligen haft noll issues med det sedan start :man_shrugging:

Gissar att man ska ha en toppmodell för att Tizen ska fungera bra.

Säkert. Men visst har du fått det nya UI:t? Dvs det som visas upp här:

Japp!

Xbox-appen fungerar bra. Tog en testmånad för 10 kr.

1 gillning