Samsung S20 Ultra en bjässe på alla sätt och vis

Från sajten:
image

När Samsung presenterade sitt flaggskepp för året hoppade de över ett gäng siffror och gick direkt från S10 till S20, samt S20+ och S20 Ultra.

Galaxy S20 Ultra

Samsung S20 Ultra

Det är den sistnämnda som får alla godsaker och det som gör att den står ut bland mängden är huvudkameran på 108 megapixlar, den stora 6,9 tums skärmen samt 5000 mAh-batteriet. Vidare klarar den hela 100 gånger digital zoom och 10 gånger så kallad hybrid optisk zoom. Bara för att det är så kul med många megapixlar är selfie-kameran på hela 40mp.

Men det som mest står ut utöver de många megapixlarna är att huvudkameran har fått en sensor på 2,4µm vilket gör den till den största i en mobil som vi känner till – det här lär vara en fotokamera utan dess like.

Övriga kameror är en supervidvinkel på 12 mp, telefoto på 48 mp samt en djupsensor.

S20 Ultra finns endast i en svartgrå nyans och 5G för ett pris på 15 000 kronor och då är det 128 GB utrymme och 12 GB ram. Den kan även fås i 16 GB ram och 256 samt 512 GB utrymme.

Samsung S20+

S20+ har även den fyra kameror (tre plus djupsensorn) men då får vi hålla oss till godo med 12 mp i huvudkameran medan telefoto helt plötsligt går upp till 16 mp. Här kommer vi “bara” kunna zooma 30 gånger och 3 gånger optisk.

Storleken på skärmen är 6,7 tum och även denna kommer endast i sober svartgrå och med 5G inkluderat vare sig du använder det eller ej. S20+ kostar 12000 kronor för 128 GB utrymme och 12 GB ram. Batteriet är på 4500mAh.

Samsung S20

Vill vi ha lite färg får det bli vanliga S20 som utöver grått även kommer i blå och rosa. Här försvinner djupsensorn i kamerabumpen men övriga kameror är kvar och har samma specifikationer som s20+.

Denna telefon finns även utan 5G-chip vilket gör att den kommer under 10000 kronor precis och då är det 8 GB ram och 128 GB utrymme. Med 5G landar priset på 11000 kronor.

120 Hz skärm på modeller

Lansering 13 mars. Alla enheter har Samsungs egna nya Exynos 990 med 7nm tillverkningsteknik och klarar spela in i 8K. Alla enheter har även 120 Hz-skärm vilket också är det första i en mobil som lanseras i Sverige. Det lär ge en mycket trevlig känsla att scrolla igenom innehåll på skärmen.

1 gillning

120Hz-skärm på samtliga, det är trevligt.

De stora batterierna lär behövs :slight_smile:

Jäkla nice!

Samsung imponerar stort :slightly_smiling_face:

På tiden att Apple sätter en vettig kamera i sina lurar :smile:

Har Sverige aldrig haft en 120hz mobil innan? :sweat_smile:

Jodå, ungefär som har Sverige aldrig haft mobiler med 3 kameror före september 2019 :slightly_smiling_face:

Edit, såg inte att du menade texten ovan :smiley:

Vet att det är din tid på året att vurma över Samsung men är det verkligen så spännande längre? :sweat_smile:
Kameran kommer vara bättre och förhoppningsvis petar dom Pixel så Apple får sig en tänkare igen.
Tror inte din Note med böjbar skärm kommer i höst heller.
Nästa år som tidigast. :grin:

Spännande och spännande har det väl inte varit på samma sätt sedan S8 / Note 8 line up. Men vikbara är lite annorlunda i alla fall. Men Samsung har något ingen annan tillverkare har idag gällande mobiler och det är bredden. Nu förstår jag varför de släppte S10 Lite och Note 10 Lite före detta Unpacked. Ultra är ju grym men naturligtvis dyr. Det mest intressanta var ändå vikbart glas, väntar med spänning på hands on :slightly_smiling_face:

1 gillning

Har inte läst så mycket om Z men var det vikbart glas?

Japp och där har du en first of a kind på riktigt :slightly_smiling_face:
UTG Ultra Thin Glass, tydligen exklusivt för Samsung just nu, DOWOO INSYS tror jag leverantören heter

Så Corning som stoltsera om det konceptet för ett år sen förlorade det racet :grin:
Men det är ett framsteg :ok_hand:

Inte som räknats!