Samsung presenterar 8K-skärm, tar sikte på Apple och böjer skärmen ytterligare

Från sajten:


Samsung har presenterat en ny version av Odyssey Neo G9, det är en ultrabred monitor på 57 tum med en 8K-skärm med en upplösning på 7 860 x 2 160 pixlar och ett kontrastförhållande på 1 000 000:1.

Den har även HDR 1000-stöd och en matt skärm för att minska reflektioner. Skärmen har en uppdateringsfrekvens på 240 Hz och en svarstid på 1 ms, vilket gör den lämplig för högpresterande spel. Enligt Samsung är det också den första dubbla UHD mini-LED-skärmen och den första spelskärmen med DisplayPort 2.1-anslutning vilket ska kunna ge dubbelt så snabb dataöverföring som DisplayPort 1.4.

Förutom Odyssey Neo G9 57-tum, presenterade Samsung en uppdatering av deras 49-tums böjda OLED-spelmonitor. Den har samma 1 ms svarstid, 3,6 mm tjock design, skärmkrökning (hur böjd skärmen är) på 1800R, adaptiv synk, AMD FreeSync Premium och en Neo Quantum-processor. Upplösningen på skärmen är på 5 120 x 1 440 samtidigt som den nya skärmen har en uppdateringsfrekvens på 240 Hz och ett bildförhållande på 32:9. Den innehåller även Samsung Gaming Hub med tillgång till molnspeltjänster som Xbox Cloud Gaming och NVIDIA GeForce Now.

Samsung har släppt en ny version av sin Smart Monitor med extra funktioner inklusive stöd för videostreaming, molnspeltjänster, Microsoft 365-appar och en SmartThings-hub. Den 32-tums 4K, 16:9-skärmen, kallad Smart Monitor M80C, inkluderar också en löstagbar SlimFit-kamera och en anpassningsfunktion som kallas My Contents, som visar väder, foton, scheman och annat personligt innehåll på omgivande display när en ansluten enheten är inom Bluetooth-räckvidd.

CES Monitor Samsung Smart monitor M8

Samsung har även presenterat sin första 5K-skärm, en skärm riktad till alla kreatörer. ViewFinity S9 har en 27-tumsskärm med en upplösning på 5 120 x 2 880, 99 % DCI-P3 färgomfång och HDR 600-stöd. Den har även en matt skärm, löstagbar 4K-kamera och HDMI-, DisplayPort- och USB-C och Thunderbolt 4-portar. Den kan ladda datorer med upp till 96W och går att rotera för att ställas på högkant. Även om priset inte presenterats än ser skärmen ut att ta sikte på prosumer-segmentet som annars hade gått till Apples Studio display. Samsung har gjort kalibreringsproceduren så enkel som möjligt genom att monitorn kan kalibreras med SmartThings-appen och en smartphonekamera.

CES Monitor samsung Viewfinity s9

Samsung Pressmeddelande