Samsung Nordic lanserar NFT-konstfestivalen OtherLands

Från sajten:
image

OtherLands är en nordisk festival med fokus på NFT-tekniken. Festivalen hyllar det kreativa och kontrastrika mötet som uppstår via NFT.

NFT (Non Fungible Tokens) är en blockkedjeteknik som växer i popularitet när fler omfamnar den digitala och kreativa världen. Nu arrangeras för första gången en NFT-festival i Sverige, Norge, Danmark och Finland samtidigt.

Samsung bjuder nu in, tillsammans med lokala samarbetspartners och kreatörer till olika event i respektive land som innefattar fysiska event i form av en utbildande NFT Master Class i mars månad och NFT Exhibition Party i april. Så här säger Oscar Nöjd, Head of Group IM Innovation Samsung Electronics Nordic:

“- NFT tekniken skriver om reglerna för hur den kreativa ekonomin utvecklas. Det är nog den största tekniska transformationen vi ser just nu och den händer här och nu. Denna typ av paradigmskiften inom teknik ger alltid ringar på vattnet, i detta fall förändras reglerna för kreativt skapande inom exempelvis konst, mode och musik. Men även för hur vi på Samsung i Norden, som är en ledare inom teknisk innovation, kan stötta denna förändring. Syftet med OtherLands är att skapa ett inspirerande forum där konst och teknik kan mötas och utvecklas tillsammans genom öppenhet och samverkan.”

Samsung Nordics samarbetar även med APLACE genom at bjuda in kreatörer kring gemensamma NFT-konstprojekt.

Arbetsgrupp fr vä: Kristian Rajnai, APLACE; Sargon Demirdag, Samsung Nordic; Oscar Nöjd, Samsung Nordic, Tobias Sikström, JMWGolin; Fredrik Ekström, skapare och festivalgeneral för Otherlands

I Sverige startar OtherLands NFT Art Festival med en NFT MasterClass den 8 mars 2022 i Stockholm. På eventet sker olika framträdanden och presentationer av svenska NFT projekt inom konst, mode, musik, design och inredning. Olika NFT-experter finns på plats och guidar genom processen för att skapa sitt första NFT.

Urval artister fr vä: Josefin Eklund/NeonGirl, Josephine Bergqvist och Livia Schück/Rave Review; Alice Wexell

Fakta om OtherLands NFT Art Festival

Eventen arrangeras på följande plats och datum i respektive land, formell inbjudan krävs:

Sverige Plats: APLACE, Brunogallerian Götgatan 36, Stockholm (Sverige)
Datum: OtherLands NFT MasterClass 8 mars och OtherLands NFT Exhibition Party i april

Norge Plats: I Norge arrangeras OtherLands i samarbete med Verse Galleri, Skandinaviens första fysiska galleri för NFT-konst.
Datum: OtherLands NFT MasterClass 17 mars och OtherLands NFT Exhibition Party i april

Danmark Plats: I Danmark arrangeras OtherLands på H15 i samarbete med tre partners med inriktning på NFT-konst, -musik och -mode.
Datum: OtherLands NFT MasterClass 8 mars och NFT Exhibition Party i april

Finland Plats: I Finland arrangeras OtherLands i samarbete med en konceptbutik och galleri och fokuserar på NFT och fotografier.
Datum: OtherLands NFT MasterClass 10 mars och OtherLands NFT Exhibition Party i april.

Källa: Pressmeddelande

NFT måste vara något av det dummaste mänskligheten kommit på och drivs framåt av företag som Samsung som försöker vara nere med kidsen. Men jag har svårt att tro att någon inblandad faktiskt på riktigt förstår vad NFT är.

6 gillningar

Halleluja!

BTS & NFT tydligen Samsungs giv

Pyramidspel, typ, går iaf fint att använda det till det.

Hade varit roligare om de anordnade NSFW-konstfestivalen.

1 gillning

OtherLands kommer inte ens hinna komma igång innan NFT är dött. Nu börjar jag tycka synd om dem.

Utgångspris var visst någonstans mellan 2 och 3 miljoner, lite beroende på tidpunkt på dygnet (så mycket fluxuierar priserna på den kryptovaluta som använda)