Samsung M8 32" - en färgglad skärm

Från sajten:


Vi fortsätter vår resa för att hitta den ultimata skärmen som passar i ett Apple-hem och idag ska vi kika närmare på Samsung M8 32″.

Men det är ju typ en iMac?

Undertecknad älskar iMac och därför är det inte så konstigt att mitt hjärta börjar slå lite extra när Samsung M8 åkte upp ur sin kartong och jag fick vila mina ögon på den. Den har en liknande fot som iMac men den där hakan som vi är vana vid finns inte. Istället får vi en tunn ram runt den 32″ stora skärmen. Baksidan är tyvärr inte i samma färg som fot och framsida utan är istället i vitt. Skärmen finns i fyra färger, warm white, spring green, daylight blue och sunset pink. När det kommer till designen så faller den oss i smaken och vi blir lite lyckliga när vi tittar på den. Det ska tilläggas att skärmen är genomgående i plast förutom foten.

Portar och tekniskt

Samsung M8 har en 32″ skärm i bildformatet 16:9. Upplösningen är 3840 x 2160 och ljusstyrkan ligger på 400cd/m2. Skärmen har även stöd för HDR 10+ och en uppdateringsfrekvens på 60Hz. På baksidan av skärmen hittar vi en Micro HDMI-port och med i kartongen kommer en Micro HDMI till HDMI-kabel så vi slipper jaga en adaptrar. Det finns två USB-C-portar varav den ena har PD-laddning på upp till 65W. I skärmen finns även inbyggda högtalare och de är som vanligt inte något man blir speciellt imponerad av. Det bjuds på ett rätt platt ljud men vi har helt klart sett skärmar med betydligt sämre ljud.

En riktigt smart och dum lösning för kameran

Samsung M8 har ingen inbyggd webbkamera i ramen till skärmen utan istället har man löst det med en magnetisk lösning. Med i kartongen ligger en webbkamera löst som vi sedan kopplar in en liten USB-C-adapter i. Ena änden med USB-C åker in i kameran och på andra änden har vi någon magnetisk kontakt likt Appels MagSafe-lösning. Sedan placerar vi kameran på toppen av skärmen och tack vare magneterna suger den sig fast på baksidan av skärmen och sen är det bara att hoppa in i sitt möte. På baksidan av kameran sitter även ett litet aluminumlock som går att ta loss och placera på framsidan av kameran för ultimat integritet. Den går även att vinkla upp och ned, eller rättare sagt bara upp för när vi försöker vinkla ned kameran så slår den i ramen. Här borde Samsung gett oss möjligheten att dra upp kameran en bit så vi faktiskt kan vinkla den lite nedåt.

En skärm med extra allt

Samsung M8 är inte bara en skärm att koppla sin dator till utan inbyggt i den finns även deras egna OS Tizen där det finns massvis av streamingappar så vill man ta en paus i arbetet så är det bara att plocka upp den lilla vita medföljande fjärrkontrollen och trycka på Netflix-knappen. Skärmen har även stöd för Samsung Dex och Workmode så du kan fjärransluta till en annan dator och jobba helt utan att ha en dator inkopplad i skärmen. Är man inne i SmartThings-träsket så kan skärmen även agera som hub till dina smarta prylar och den kommer med stöd för Amazon Alexa och Bixby. Sist men inte minst så har M8 även stöd för AirPlay så vill du skicka upp innehåll från din Apple-produkt till skärmen så går det att göra med ett klick.

En skärm för hela familjen

Ja det här är verkligen en skärm som hela familjen kan ha glädje av då den fungerar bra att spela enklare spel på (är du en riktig gamer så är denna inget att titta på), det går att titta på film på den och köra videosamtal. Att jobba med grafiskt innehåll som undertecknad gör går även väldigt bra. Undertecknad har redigerat film på den och slutresultatet blev precis som jag önskat när jag jämför samma video på min iMac. Det är en krispig fin 4K-skärm med en bra färgåtergivning men betraktningsvinkeln lämnar tyvärr lite att önska. Undertecknad kopplade ihop M8 med min iMac M1 och när man inte sitter rakt framför skärmen så tappar man mycket av de klara färgerna och allt blir lite suddigt och mörkare. Sitter man däremot mitt framför skärmen så ser det väldigt bra ut, men det är lite trist att det inte var bättre för denna skulle man utan problem kunna ha som sovrumstv och datorskärm i ett.

Samsungs lösning med kameran är riktigt smart och tack vare den stora 32″-skärmen så är det rätt skönt att med ett knapptryck kunna växla över till Netflix, Prime eller annan streamingtjänst när man behöver en liten paus från arbetet. Något vi dock saknar är en dedikerad knapp på den medföljande fjärrkontrollen för att byta källa. Det går att i Tizen lägga till sin inkopplade dator som en favorit men det hade varit skönt att kunna byta källa direkt på fjärrkontrollen.

## RECENSION: SAMSUNG M8

FÖRDELAR

 • Fullpackad med smarta funktioner
 • Genialisk lösning för webbkameran
 • Krispig skärm på 4K med fin färgåtergivning
 • Bra pris med tanke på att det är som en TV och skärm i ett

NACKDELAR

 • Rätt dålig betraktningsvinkel
 • Inte speciellt bra högtalare i skärmen
 • Vi skulle vilja kunna ändra källa på ett snabbare sätt
 • Trist att kameran inte gick att höja upp lite så vi kan vinkla den nedåt

DETALJER

 • Tillverkare: Samsung
 • Produktnamn: M8
 • Storlek på skärm: 32 tum
 • Upplösning: 3840 x 2160
 • Bildformat: 16:9
 • Ljusstyrka: 400 cd/m2
 • Svarstid: 4ms
 • Uppdateringsfrekvens: 60Hz
 • Portar: Micro HDMI, USB-C, USB-C (PD 65W)
 • Pris: 8 990 kronor
 • Tillverkarens hemsida: Samsung

SAMMANFATTNING

Samsung M8 är en utmärkt skärm till familjens gemensamma dator eller om du själv vill ha en skärm som även har många andra smarta funktioner. Samsung har tagit fram en skärm där designen inte bara är trevlig att titta när den inte används men den levererar även en riktigt fin skärpa och bild. Det är en fin färgåtergivning och text och annat är krispigt på den 32" matta skärmen. Däremot är betraktningsvinkeln inte den bästa och inte heller ljudet. Men är du ute efter en skärm som kan det mesta så är Samsung M8 helt klart värd att titta närmare på och den kommer med ett relativt bra pris på 8 990 kronor.

BETYG: 4 / 5

1 gillning

På jakt efter något liknande men för kontorsarbete med ett fönster på väggen till höger om skärmen känns en blank/glossy skärm inte optimalt. Hur illa är det med blänk och reflektioner?

Denna skärm är matt så det är ju egentligen perfekt om du har mycket fönster bakom dig!

Verkar vara en episk skärm, 5k hade varit episkt dock!

Vad uppskattar du betrakningsvinkeln till ungefär, där bilden blir dålig?

Skärmen är en LED VA och horisontell visningsvinkel är 178 och vertikal visningsvinkel är 178.

Tackar!
Det var ju inte skitdåligt iaf :slight_smile:

1 gillning

Tycker jag ser en försämring rätt snabbt faktiskt bara jag flyttar mig en aning från skärmen.

Det är ju en VA-panel. Man får räkna med det tyvärr.

2 gillningar

Vad är en aning? :slight_smile: +- 10° sidledes räcker bra. åt mig

Miss av mig (sig din video nu också, riktigt bra som vanligt). Bara prislappen jag måste smälta nu då :blush:

Den kostar tydligen 7000 om man har benify privat :ok_hand:

Ja men se där - tack för tipset!

3 gillningar

Samsung M8 32"

Skärm fäste... Samsungs eget, ej Vesa kompatibel.

Men jag vill sätta skärmen på en monitor arm.

Finns det inget adapter fäste så man kan använda någon arm?

Letar med ljus och lykta.
Kanske funkar ?

Men tack, den passar.
Jag beställer på en gång.

Du har gjort min dag, å vad jag har letat.

STORT TACK

// MICKE
1 gillning