Samsung lovar stöd för Matter till sina produkter

Från sajten:
image

Samsung har nyligen presenterat en rad nyheter kring Matter och plattformen för SmartThings. Stöd för Matter utlovas under 2022 till flertalet av deras produkter.

Under Samsung 2021 Developer’s Conference klargjorde företaget att de avser stödja Matter under 2022. Plattformen SmartThings kommer att anamma den nya standarden Matter för att få smartphones, smarta högtalare och andra enheter att fungera bättre tillsammans. Syftet är givetvis att få våra smarta enheter att fungera bättre tillsammans men också för enklare installationer. Även deras tv-apparater, kylskåp och andra enheter för företaget ska få stöd för Matter.

Med Samsung blir det nu fler och fler företag som är verksamma inom IoT som tillkännager stöd för Matter. Den gemensamma standarden kommer att förbättra våra smarta hem på många sätt framöver och vi får frihet att kombinera vilka produkter vi vill ha i hemmen.

Även deras smarta assistent Bixby får lite mer kärlek. Statistik från Voicebot.ai mellan 2018 och 2020 visar att Siri från Apple är den mest frekvent använda röstassistenten i en mobil enhet med hela 45,1% av marknaden under 2020. På andra plats finner vi Google Assistent med 29,9% och Amazon Alexa kniper tredjeplatsen med 18,3%. Samsungs Bixby används av 6,7% så här finns mer att jobba på.

Källa: CNET