Samsung lanserar SmartThings i Sverige

Från sajten:
https://teknikveckan.com/smartahem/samsung-lanserar-smartthings-i-sverige/


image

Samsung meddelar idag att de har lanserat SmartThings i Sverige och nu går det att köpa deras Smart Hub V3. Med hubben kan du koppla ihop dina vitvaror, TV-apparater, ljudanläggningar, element, belysning och mycket mer och sedan styra allt via Samsungs egna app. I appen går det även att skapa olika scenarion och SmartThings bygger på ett öppet ekosystem.

Deras nya hub stödjer både ZigBee och Z-wave vilket gör att de flesta smarta prylarna går att koppla till hubben. Samsung skriver i sitt pressmeddelande:

”Vill du känna dig trygg med att kaffebryggaren slås av när du låser ytterdörren eller skapa en mysig middagsstämning med belysning och musik genom en enkel knapptryckning? Det och mycket mer blir möjligt med SmartThings som gör det enklare för fler att komma igång med smart, uppkopplad teknik i hemmet. SmartThings är ett öppet ekosystem som bygger på nya Smart Hub V3 som kan koppla samman Samsungs produkter och tusentals andra smarta produkter från andra tillverkare.”

Hubben kostar 920 kronor på Samsungs svenska hemsida men kommer även inom kort dyka upp hos Elgiganten. Vill du läsa mer om Samsung SmartThings kan du göra det här.

Tack Rickard Wahlander för tips.

1 gillning

Jävligt bra pris! De flesta Z-wave hubbar kostar minst det dubbla. Kanske blir byta till denna om den visar sig bra. Har en Vera plus som efter firmware upgraden för någon månad sedan är okej. Men den lämnar mycket att önska

Men är detta ett alternativ till Homey? Koppla ihop prylar är ju bara en del, skapa flöden och få den att interagera är ju det man vill åt.

För en tredjedel av priset är det ett betänkvärt alternativ beroende på vad man behöver göra.

Samsung har lanserat Smartthings Find som gör att man numera worlwide hjälps åt att hitta Galaxy devices om de tappas bort. Går även att köpa LTE trackers på utvalda marknader :slightly_smiling_face:
Ni som har Galaxy mobiler är bara att aktivera i Smartthings appen