Samsung har presenterat Galaxy Ring

Från sajten:
image

Vid gårdagens event där nya mobiltelefoner från Samsung presenterades fick vi också se nya Galaxy Ring. Bärbara enheter som mäter hälsan blir allt populärare.

Samsung Galaxy Ring är en ny smart ring som ska hålla koll på vår hälsa under dagen. Under senare år har vi sett flera smarta ringar dyka upp på marknaden och nu är det alltså dags för Samsung att ge sig in i denna kategori också.

Samsung Galaxy Ring är utrustad med AI-teknologi (såklart) som ska kunna ge användaren en hälsosammare livsstil. Ringen lär med all sannolikhet fungera tillsammans med företagets ekosystem av hälsofrämjande åtgärder och troligtvis också för andra områden som exempelvis betalningar.

Använder du en smart ring idag och i så fall vilken och till vad?

Källa: TechCrunch

Från sajten:
image

I samband med MWC 2024 i Barcelona passade Samsung på att officiellt visa upp sin smarta ring. Visionen är att ge användaren mer insikt kring sin hälsa.

Samsung Galaxy Ring visades officiellt upp på MWC 2024 i Barcelona tidigare i veckan. I samband med detta har Samsung passat på att dela med sig av sina tankar kring vad de vill att Galaxy Ring ska bidra med. Att människan behöver röra på sig mer och att det stillasittande arbetet ökar är inga hemligheter och genom att tillhandahålla mer information kring användarnas hälsa kan en förändring ske. Givetvis kommer även intelligent AI vara en del av lösningen genom att kunna ge personliga insikter och skräddarsydda förslag.

Ett av de större problemen idag när det gäller att samla in data är att den kommer från olika källor. Utmaningen som Samsung ser det är att sammanföra alla på ett och samma ställe för enklare och mer komplett översyn. Via Samsung Health vill man sammankoppla olika enheter och lösningar från olika partners i en komplett plattform för att hjälpa användarna att hålla koll på sin hälsa med en bärbar Galaxy-enhet. Med hjälp av avancerade sensorer ska en bättre bild av hälsan kunna tillhandahållas och allt skyddas med hjälp av säkerhetsplattformen Samsung Knox.

Samsung Galaxy Ring kommer bland annat att kunna analysera användarens sömn och kunna detektera sömnapné som då kan diagnostiseras och behandlas. Företaget arbetar idag med flertalet olika partners med ambitionen att tillhandahålla mer möjligheter och lösningar kring hälsotillståndet hos människorna. Den smarta ringen är tänkt att lanseras senare i år och eventuella specifikationer och prisbilder är än så länge okända. Det som är klart är att den ser ut att komma i tre olika färger; svart, silver och guld.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Såg att Apples ring skulle ha den här formen. :grinning:

image