Samsung Galaxy S23 Ultra mest sålda Android-mobilen

Från sajten:
image

En nyligen publicerad rapport från Canalys visar att Samsung Galaxy S23 Ultra är den bäst säljande Android-mobilen. Detta i highend-sortimentet enligt statistik för Q1.

Via ett inlägg på Twitter presenterar Canalys statistik gällande den globala försäljningen av mobiltelefoner för första kvartalet 2023. Här framkommer det att Samsung Galaxy S23 Ultra är den bäst säljande Android-mobiltelefon när det gäller mobiltelefoner med ett pris som överstiger 500 USD men den hamnar först på en femte plats. De fyra första upptas alla av Apple som med sina modeller iPhone 14 Pro Max, 14 Pro, 14 och 13 har ett försprång som heter duga. Av de 15 bäst säljande mobiltelefonerna har Apple 7 modeller på denna lista.

Det är ju mycket prat om vikbara mobiltelefoner nu och där är Samsung Galaxy Z Flip 4 den bäst säljande under första kvartalet.

Totalt sett tappar marknaden för mobiltelefoner hela 13,3 procent men för de med priser över 500 amerikanska dollar ökar faktiskt försäljningen med 4,7 procent.

Källa: Canalys

Det är rätt intressant att de dyraste mobilerna i både iOS och Android är de som säljer bäst. Undrar hur specifikt ser ut i Afrika t.ex. Där utgår jag ifrån att de riktigt billiga Androidlurarna bör vara de som går bäst.

Nu ska man skilja lite på Afrika.
Tex Egypt, Marocko, Sydafrika skiljer sig från många andra länder.

Men tittar man tex i Tanzania, Kenya, Zambia så är det mycket high-end lurar också. Fast glappet ner till "endast telefon" är ganska snabbt, det säljs alltså få mellan segment telefoner där.

Man får tänka på ett andelen bredband i hemma är lågt så smidigaste/ända sättet för många att nå internet är via en smartphone

1 gillning