Samsung Galaxy Buds2 Pro sitter skönt och låter bra

Från sajten:
image

Musik, ljudböcker och podcasts är något av de som de flesta av oss använder dagligen via våra mobiler. Då krävs det givetvis att hörlurarna som används är bra också, eller hur?

Hörlurar har blivit något vi alla använder till våra mobiler, det är bara att slänga en blick omkring sig när tåget susar fram på väg till arbetet. Det som är intressant att se är att hörlurar idag förekommer i alla möjliga storlekar, färger, designer och med och utan kabel och vissa i den lägre prisklassen och andra kostar som en weekend i en europeisk storstad. Oavsett vilket så har hörluren idag också blivit en modeaccessoar som gärna matchas med kläder, humör och personlig stil.

Samsung har nyligen lanserat sina senaste hörlurar, Galaxy Buds2 Pro och var schyssta genom att skicka över ett par för en recension. Vilka lurar det visade sig vara!

Förpackning och innehåll Samsung Galaxy Buds2 Pro

Svart och stilrent ska det vara och bilden på framsidan skvallrar om innehållet i förpackningen. När vi öppnat finner vi givetvis hörlurarna samt olika kuddar för optimal passform, ett laddningsetui, en USB C-kabel samt en snabbstartsguide.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Färgen på dessa är “Graphite” och när vi öppnar laddningsetuiet ser vi att ljudet kommer från anrika företaget AKG. En grön LED-lampa visar status på laddningen och lyser det rött är det dags att ladda upp etuiet.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Det är en smäcker och läcker formgivning på såväl hörlurar som etui och de båda lurarna snäpps fast enkelt när de läggs på laddning i etuiet.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Själva hörlurarna har lyssning med 24-bitars Hi-Fi ljud och är utrustade med tre mikrofoner som har hög SNR (Signal-to-noice) vilka tar bort ljud utifrån.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Det är relativt enkelt att byta ut de olika kuddarna även om det gäller att hålla tungan rätt i mun. Å andra sidan så görs detta inte alltför ofta.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Vill man jämföra storleken på laddningsetuier så är det från Samsung lite mindre i omkrets men tar igen det på höjden om man jämför med ett par tredje generationens AirPods.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Formgivningen skiljer sig åt och likaså storleken men vad som passar bäst återkommer jag till. Samsung Galaxy Buds2 Pro finns i tre olika färger, förutom “Graphite” så finns de “Bora Purple” och “White”.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Anslutning till Samsung Galaxy Buds2 Pro

Att ansluta Galaxy Buds2 Pro till en mobiltelefon från Samsung var en barnlek och tog inte många minuter tack vare funktionen Auto Switch. Hörlurarna detekteras i stort sett omgående så pluspoäng för smidighet här. Det finns också en mängd olika inställningar som sedan kan göras via appen “Wearable” i Samsung-mobilen.

Samsung Galaxy Buds2 Pro Settings Wearables

Inställningarna som kan göras ser olika ut beroende på om du väljer att använda appen “Wearable” eller göra inställningar direkt i menyvalet för Bluetooth. Oavsett var du väljer att göra inställningar så går dessa att optimera efter eget tycke. Lite synd att en del avstavningar ser ut som de gör men det kanske åtgärdas via en uppdatering.

Samsung Galaxy Buds2 Pro Settings Wearables

Jag har även testat att para ihop hörlurarna med min iPhone och även detta går lätt när de befinner sig i parningsläge. Nackdelen med att använda dessa med en iPhone är att de flesta inställningsmöjligheter försvinner. Testade med att ladda ner appen Samsung Galaxy Buds på AppStore men det finns inget stöd för dessa nya lurar i den (appen har för övrigt inte uppdaterats på 1 år). Nåja, det fungerar ändå bra och ljudet kan jag som sagt var inte klaga på!

Hur låter då Samsung Galaxy Buds2 Pro?

Innan vi går in på ljudet så måste jag säga att jag är mycket nöjd med passformen. För första gången på länge så har jag använt ett par hörlurar som faktiskt sitter riktigt bra i öronen. Måhända är mina öron vanskapta eller uttöjda, jag vet inte men mina AirPods som jag normalt använder har för vana att trilla ut i tid och otid. Hörlurarna märks i princip inte av när du stoppat in dessa i öronen (5,5 gram) vilket jag tycker är riktigt skönt, heller ingen liten pinne som sticker ner och pillar en på örsnibben heller så extra skönt faktiskt. Komfortpoäng delas ut här!

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Ljudet då? Jodå, riktigt bra ska erkännas och då jag mestadels lyssnar på hårdrock om dagarna så vill jag ha en bra bas vilket jag också får med Buds2 Pro. Med sitt omslutande 360° ljud så blir ljudbilden behaglig och kraftfull. Även brusreduceringen fungerar bra, de tre inbyggda mikrofonerna gör sitt jobb bra och tar bort omgivande och störande ljud till belåtenhet. Nu blir det dock inte lika bra som med ett par over-ear-lurar (jämför med mina Bose QuietComfort 35 som tystar allt runt om en) men tillräckligt bra för att vara ett par in-ear lurar.

Touchkontrollerna på sidan av hörlurarna fungerar också bra, snabbt och responsivt vilket är bra. Enkelt att hitta också så man behöver inte fingra överallt för att stänga av musiken. Även röstdetekteringen fungerar bra och de dämpar musiken när du börjar prata vilket innebär ett minskat antal “VA?” till omgivningen.

RECENSION: SAMSUNG GALAXY BUDS2 PRO

FÖRDELAR

 • Sitter skönt i öronen
 • Bra ljud
 • Basen pumpar på bra
 • Smidigt installation på Android
 • Aktiv brusreducering

NACKDELAR

 • Begränsade funktioner med iPhone
 • Appen behöver lite mer kärlek

DETALJER

TEKNISKA SPECIFIKATIONER SAMSUNG GALAXY BUDS2 PRO:

 • Ljudkvalitet: 24-bitars Hi-Fi, 2-vägs högtalare
 • Aktiv brusreducering (ANC) + 3 mikrofoner med hög SNR
 • Omgivningsljud
 • Röstdetektering
 • 360 audio: + Stöder Multi-channel
 • Vattentålighet: IPX7
 • Bluetooth version 5.3
 • SmartThings Find 8 + med/utan case
 • Auto switch
 • Bixby Voice Wake-up
 • Speltid: 5 timmar (ANC på), 8 timmar (ANC av)

Rekommenderat pris för Samsung Galaxy Buds2 Pro är 2490 kronor och du kan läsa mer om hörlurarna på hemsidan.

SAMMANFATTNING

Efter att ha använt Samsung Galaxy Buds2 Pro dagligen i ett par veckor nu kan jag bara konstatera att de är riktigt bra. Basen sitter där och ljudet är fylligt och den aktiva brusreduceringen fungerar bra - det blir full fokus på musiken. Jag uppskattar också passformen som gör att de sitter kvar bra, åtminstone i mina öron vilket är ytterst välkommet. Batteritiden är helt okej, ungefär vad som kan förväntas av trådlös hörlurar i dagens läge. Kan varmt rekommendera dessa, primärt till dig som använder Samsung eller andra Android-lurar även om de lirar bra på iPhone också!

BETYG: 4.5 / 5

3 gillningar

Tack för en utförlig recension. Buds 2 Pro kanske är nästa för mig. Kör just nu Buds Live och de passar mig mycket bra, svårt ibland att hitta rätt i passform :slightly_smiling_face: