Samsung förbättrar sin röstassistent Bixby

Från sajten:
image

Samsung meddelar nu att de gjort förbättringar för sin röstassistent Bixby.

Elektronikjätten Samsung som ju faktiskt har en egen röstassistent vid namn Bixby har nu förbättrat denna. Uppdateringen ska förbättra användarupplevelsen, prestandan och möjligheterna till intelligent assistans samt själva plattformen. Framförallt är det förbättringar kring möjligheterna att känna igen språk vilket ska leda till bättre mobila upplevelser.

Samsung Bixby

En av förbättringarna gäller för engelska språket där funktionen Bixby Text Call nu ger användarna möjlighet att svara på samtal genom att skriva ett textmeddelande som Bixby konverterar till ljud för att skicka vidare till uppringaren. Det ska nu också vara möjligt för användarna att personalisera deras Bixby Text Call Voice med hjälp av den nya Bixby Custom Voice Creator.

Dessutom ska det nu vara möjligt att byta triggerord för röstassistenten för mer personlighet. Bixby ska nu också vara bättre på att förstå intentioner och hantera uppföljande önskemål genom att förstå kontexten och kunna associera ord som tidigare använts vid interaktioner. Utöver nämnda förbättringar har den lokala AI-supporten för Bixby fått lite kärlek. Nu kan användare ge kommando när de är offline, exempelvis sätta timers, ta skärmdumpar eller aktivera ficklampan.

Tillgängligheten för den förbättrade Bixby rullas ut till Samsung Galaxy-användare via en mjukvaruuppdatering under februari månad.

Källa: Samsung

1 gillning

Använder faktiskt inte Bixby alls längre. Men bra att de uppdaterar för de som gör.