Samsung får betala 98 miljoner kronor för vilseledande marknadsföring

Från sajten:
image

Nio annonskampanjer visade Galaxy-telefoner bada i både pool och havsvatten samtidigt som Samsung själva avråder från det.

Annonser från mars 2016 till oktober 2018 demonstrerade vattenresistensen för telefoner från Galaxy A-serien, S7-serien och S8-serien. Dessa telefoner har en IP68-certifiering och det betyder att de tål tillfällig exponering för vatten på upp till 1,5 meters djup i upp till 30 minuter. Detta gäller dock för sötvatten och inte saltvatten eller klorerat poolvatten.

Det blir något missledande när Samsungs reklam visar en person som tar en selfie på surfbrädan bland vågorna samtidigt som Samsungs hemsida avråder från att ta med telefonen ut till havs. Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) som är Australiens motsvarighet till Konsumentverket tog Samsung Australia till domstol år 2019 för att pröva ärendet. Detta efter att hundratals konsumenter ska ha anmält krånglande eller trasiga Samsung-telefoner efter att de tagit sig ett dopp.

Problemet ska vara att korrosion uppstår i laddningsporten om man laddar innan den blivit helt torr efter exponering av saltvatten eller klorerat vatten. Nu har den federala domstolen dömt Samsung Australia att betala 14 miljoner australiensiska dollar (ungefär 98,4 miljoner svenska kronor).

Via: The Verge

Påminner om reklamen för Sony Xperia för några år sedan. De slutade med det. Var tydligen många reklamationsärenden när folk tog Sony på orden och badade med telefonerna.

1 gillning