Så stänger du av alarmet på din familjemedlems iPhone

Från sajten:
image

Om du vill slippa leta rätt på familjemedlemmens kvarglömda iPhone eller iPad som tjuter kan du stoppa alarmet så här enkelt.

Många av oss har varit med om att en i familjen har satt igång ett repeterande alarm som ljuder varje dag. Lika frustrerande är det att behöva ta sig till denna iPad eller iPhone för att trycka på skärmen och stoppa alarmet. Problemet har tack och lov en väldigt enkel lösning – nämligen Siri.

För att det här ska fungera krävs det att du och din familj har aktiverat familjedelning. Om du inte har gjort det redan så går du in i Inställningar > Ditt namn > Familjedelning > Ställ in din familj och följ anvisningar. När alla familjemedlemmar är inbjudna så blir det mycket enklare att stänga av alarmen i framtiden.

Kalla på Siri med ”Hej Siri” till antingen din personliga enhet eller HomePod och sedan säger du bara ”Stäng av alarmet på (familjemedlemmens namn) iPhone”. Siri kommer fråga om du är säker och sedan är det bara att bekräfta med att svara ”Ja” eller ”Nej” alternativt trycka svaret på din iPhones skärm.

1 gillning