Så här ser kommande Xiaomi Mix Fold 3 ut

Från sajten:
image

Vikbara mobiltelefoner är ett hett samtalsämne just nu och på måndag får vi se ett nytt tillskott på marknaden. Då presenteras nya Xiaomi Mix Fold 3 upp.

På måndag den 14 augusti kommer kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi att visa upp sin nya vikbara mobiltelefon. Xiaomi Mix Fold 3 är framtagen i samarbete med Leica när det gäller kameran och nu har bilder på den kommande mobiltelefonen dykt upp på X.

Vision expanded. #XiaomiMIXFold3 coming August 14th, 19:00 (GMT+8). #XiaomiLaunchAugust2023 pic.twitter.com/YXiiv9jMaS

— Lei Jun (@leijun) August 9, 2023

Från bilderna ser det ut som att baksidan har en läderliknande look för den svarta versionen och en blank yta för den guldfärgade Kameraön består av 4 linser som då ska vara framtagna i samarbete med tyska företaget Leica.

Huruvida denna kommer att lanseras globalt och utanför Kina återstår att se men på måndag vet vi mer.

Källa: Xiaomi

Galleri

2 gillningar

Från sajten:
image

Vid dagens lanseringsevent visade Xiaomi upp sin nya vikbara mobiltelefon Mix Fold 3. Med en tjocklek på endast 10,86 millimeter ser den smidig ut.

Kinesiska elektronikjätten Xiaomi har precis avslutat dagens lanseringsevent där huvudfokus var företagets nya vikbara mobiltelefon. Nya Xiaomi Mix Fold 3 tar upp kampen med andra vikbara mobiler på marknaden och de har inte snålat på specifikationerna. Processorn är en Snapdragon 8 Gen 2 Leading Version vilken ska ge en högre CPU- och GPU-hastighet jämfört med Snapdragon 8 Gen 2.

När mobilen är uppvikt så ska vecket mitt på skärmen inte vara lika påtagligt som hos konkurrenterna. Skärmarna är utrustade med Corning Gorilla Glass Victus 2 och åtskilliga falltester har gjorts vilket också visades upp, både med mobilen utvikt och hopvikt.

De har också utvecklat ett nytt gångjärn som ska göra mobilen tunnare och smidigare att öppna. Gångjärnet har testats av TÜV Rheinland och ska klara 500 000 vikningar utan problem. Tjockleken på mobilen är 10,86 millimeter och vikten 255 gram.

Xiaomi Mix Fold 3 ha ett inbyggt batteri som ska räcka upp till 22 timmar, detta tack vare tre chipset som ska effektivisera batterianvändningen i mobilen.

Mobilen har stöd för snabbladdning, 67 W via kabel och 50 W trådlöst. Full laddning med kabel tar cirka 40 minuter och 55 minuter om man väljer trådlös.

Den svarta modellen levereras med ett yttre hölje i kompositfiber som ska vara 36 gånger starkare än normalt glas. Ett test visades där skalet stod emot en projektil som sköts ut i motsats till en version i glas som genomborrades.

Xiaomi Mix Fold 3 har fyra bakre kameror som utvecklats tillsammans med tyska Leica – Summicron Lens. Huvudkameran är på 50 MP och denna ackompanjeras av en ultravidvinkel på 13 MP, en telefoto på 10 MP samt en periskoplins på 1o MP. Det finns även två selfiekameror på 20 MP, en på den främre skärmen samt en på huvudskärmen.

Hela eventet kan ses här nedanför och för den som inte vill se grundaren Lei Jun berätta om sitt liv så blir det till att hoppa fram till ungefär 1 timme och 48 minuter in.

Det ser dock ut som att det i nuläget endast rör sig om en lansering på den kinesiska marknaden. Priset börjar på 1 240 amerikanska dollar för modellen med 256 GB samt 1 515 dollar för modellen med 1 TB lagring.

Källa: Xiaomi

Galleri