Så handlade svenskarna under Black Friday och Cyber Monday

Från sajten:
image

Black Month, Black Week, Black Friday, Black Weekend och Cyber Monday har precis avslutats. Hur mycket spenderade vi i snitt under denna shoppingperiod?

Den stora rea-perioden knuten till Black Friday och Cyber Monday har nyligen avslutats och hur handlade genomsnittssvensken? En undersökning från ehandelsplattformen Shopify (försäljningssiffrorna gäller under perioden 24 november 11:00 UTC till 8:00 UTC den 29 november) visar på att vi i snitt handlade för 794 kronor under Black Frida och Cyber Monday. Den populäraste kategorin var kläder men även mat och dryck stack ut. Trots inflation och en ökande framtidsoro så blev det ändå en köpfest som toppades runt klockan 21 på fredagskvällen.

Årets populäraste kategorier var:

  1. Kläder & accessoarer
  2. Hälso- och skönhetsprodukter
  3. Hem- och trädgårdsvaror
  4. Mat och dryck

Uppenbarligen har vi även blivit duktigare på att använda mobiltelefonen för shopping då bara en av fyra använde en dator i år. I siffrorna från Shopify framkommer också att hela 42 procent av alla köp som gjordes hos svenska handlare via plattformen var internationella. Främst då från USA, Storbritannien och Tyskland. Globalt handlades det för omkring 7,5 miljarder amerikanska dollar under årets upplaga av Black Friday och Cyber Monday på Shopifys plattform.

Stämmer snittet in på dig också eller sprängde du den gränsen med råge?

Källa: Pressmeddelande

Jag trodde tech skulle ligga med på listan.

Jag själv skippade alla köp på Black Friday och allt vad det heter. Hittade inget jag tyckte jag behövde. Jag brukar dock hitta bra köp lite då och då så jag får min fix på prylar i alla fall.

Shoppade loss på Steam och köpte en del spel, och en Macbook Air på att spela på. :slight_smile:

1 gillning

Två objektiv som var skambilliga, några spel och Vr-headset blev det för mig.
Jag är nöjd. :+1:

1 gillning

Spenderade 706 kronor själv så ganska nära snittet!

Jag hamnade på 791 kr. Jag är tydligen väldigt genomsnittlig :grin:

Oj dubbla snittet och öka en tiopotens så är vi nog runt vad jag spenderat.

Jag är en dålig konsument, hittade inget att köpa.