Rykte: iPhone kommer kunna användas som betalterminal

Från sajten:
image

Har du en mindre butik och inte har en ordentlig betalterminal så kan livet snart bli enklare om vi vågar tro de senaste ryktena.

Under 2020 så köpte Apple upp Mobeewave, ett företag som arbetade på en lösning så våra telefoner kan bli en betalterminal. Nu har personer med insyn läckt ut lite information om att Apple jobbar hårt med att få detta att bli verklighet. Tjänsten ska enligt källan inte kräva någon extra hårdvara utan alla telefoner som har stöd för Apple Pay (NFC) ska kunna använda den.

I praktiken betyder detta att mindre butiksägare, personer som säljer lotter och mycket mer kan använda sin telefon som betalterminal. Kunden blippar sedan sin telefon, precis på samma sätt som man betalar med Apple Pay och sedan är det klart.

Via AppleInsider

3 gillningar

Men det förutsätter väl att kunden har iPhone?

Oklart än så länge, behöver inte nödvändigtvis vara som ryktet säger att det är Apple Pay som styr det hela =)

Känns som Swish har blivit standard i Sverige hos gruppen som detta riktar sig till.

Lär vara nfc som används och då spelar det ingen roll vad kunden betalar med så länge det klarar blipp.

Då hade kanske De Geer tur att han hann håva in kollekten. :joy::joy:

Intressant, det gäller att komma ikapp konkurrenterna :slightly_smiling_face:

Från sajten:
image

För bara ett par veckor sedan kom rykten rörande iPhone som betalterminal och redan nu lanseras funktionen.

Funktionen kommer än så länge endast lanseras i USA och kommer att fungera på iPhone XS eller nyare. Apple själva kommer inte att implementera funktionen för alla iPhone-användare, utan detta kommer endast vara tillgängligt för utvecklare att lägga in i appar och tjänster. Med andra ord kan företag lägga in det i sina appar för att användas i exempelvis butiker.

Precis som med Apple Pay kommer Apple inte att få ta del av någon information rörande köpet. Än så länge finns inget exakt datum för tjänsten utan detta kommer troligen lanseras i samband med en ny uppdatering av iOS. Vill ni läsa hela pressmeddelandet från Apple så kan ni göra det här.